Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Termín výstavby druhej železničnej zastávky v Handlovej známy nie je

Ilustračné foto Foto: TASR

Výzvu na výber dodávateľa, ktorý vypracuje projektovú dokumentáciu k stavbe, vyhlásili ŽSR ešte 14. novembra 2014.

Handlová 10. februára (TASR) - Presný termín výstavby železničnej zastávky na sídlisku Morovnianska cesta v Handlovej, ktorá by mala zlepšiť prepojenie tejto časti mesta s okolitými obcami, ešte nie je známy. Výstavbu zabezpečujú Železnice SR (ŽSR), podľa uznesenia vlády SR začať stavať sa má do konca júla tohto roku.

Výzvu na výber dodávateľa, ktorý vypracuje projektovú dokumentáciu k stavbe, vyhlásili ŽSR ešte 14. novembra 2014. "Na danú zákazku bola predložená jedna ponuka. Keďže neboli predložené viac ako dve ponuky, súťaž bola koncom decembra toho istého roka zrušená. Na pôvodný predmet zákazky bude v prvom štvrťroku tohto roka vyhlásená nová súťaž," uviedla pre TASR hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Prípravu a zabezpečenie výstavby zastávky do konca júla tohto roka dostal za úlohu ešte v roku 2013 na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). Náklady na jej výstavbu sa podľa predpokladov mali pohybovať na úrovni 150.000 eur. "Cena bude známa až po vypracovaní projektovej dokumentácie a následne realizovanom výberovom konaní na zhotoviteľa. ŽSR predpokladajú, že stavba bude financovaná z kapitálových transferov," doplnila Pavliková.

Myšlienku vybudovať druhú železničnú zastávku má mesto už od roku 2006, do vypracovania projektu investovalo aj svoje prostriedky. Dôvodom, prečo má byť zastávka práve na Morovnianskej ceste, je podľa radnice fakt, že ide o najväčšie sídlisko v meste, kde žije viac ako 6000 obyvateľov.