Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčianske Teplice: Dodávku vody obnovia v priebehu niekoľkých hodín

Obyvateľ si naberá vodu z cisterny s pitnou vodou, ktorá je pristavená v jednej z ulíc 8. februára 2015 v Trenčianskych Tepliciach. Po výpadku dodávok vody v Kamenickej doline v Trenčianskych Tepliciach už netečie voda ani v samotnom meste. Avizovaná odstávka dodávok vody je výsledkom sporu Trenčianskej vodohospodárskej spoločnosti (TVS) a Trenčianskych vodární a kanalizácií (TVK). Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Avizovaná odstávka dodávok vody je výsledkom sporu Trenčianskej vodohospodárskej spoločnosti a Trenčianskych vodární a kanalizácií.

Trenčianske Teplice 8. februára (TASR) – Po výpadku dodávok vody v Kamenickej doline v Trenčianskych Tepliciach v sobotu (7.2.), dnes už netečie voda ani v samotnom meste. TASR informoval primátor mesta Štefan Škultéty.



„Odstávka vody reálne nastáva aj na sídlisku, voda už netečie v niekoľkých bytovkách. Na dispečing Trenčianskej vodohospodárskej spoločnosti (TVS) sa podľa obyvateľov nedá dovolať, nemôžu nahlásiť poruchy,“ priblížil situáciu v kúpeľnom mestečku primátor.

Na zelenej linke pre hlásenie porúch na centrálnom dispečingu TVS odkáže automat volajúcich na webovú stránku TVS, kde majú byť aktuálne informácie o prerušení dodávok vody. Na stránke je však informácia, že nie je plánované žiadne prerušenie dodávok vody.



Ako informovala PR manažérka TVS Beáta Plíhalová, TVS už od rána od 8.00 hodiny zabezpečuje náhradné dodávky vody na mieste, kde netečie. TVS podpísala v sobotu 7. februára s TVK zmluvu v záujme splnenia svojich záväzkov voči mestu Trenčianske Teplice a neohrozenie dodávky vody. „Jediný dôvod, ktorý TVK uviedla je, že TVS nemá podpísanú zmluvu, čo v súčasnosti už neplatí. Preto sme vyzvali TVK, aby bezodkladne obnovili dodávku vody,“ uvádza sa na webovej stránke TVS s tým, že zmluva je pre spoločnosť „značne nevýhodná“.

Podľa primátora mesta Štefana Škultétyho by mali obnoviť dodávky okolo 15.00 hodiny.

„Na základe rokovaní, ktoré sme práve ukončili s vedením Trenčianskych vodární a kanalizácií (TVK), bude dodávka vody obnovená v priebehu niekoľkých hodín. Urobíme všetko pre to, aby sa situácia neopakovala a aby sa mesto a jeho obyvatelia opäť nestali rukojemníkmi v sporoch dvoch spoločností,“ uviedol Škultéty s tým, že TVK obnoví dodávky vody pre spoločnosť Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVS) i napriek vzájomnému sporu.

Avizovaná odstávka dodávok vody je výsledkom sporu Trenčianskej vodohospodárskej spoločnosti (TVS) a Trenčianskych vodární a kanalizácií (TVK). TVS ako dodávateľ vody v Trenčianskych Tepliciach upozornila, že TVK im avizovali odstávku vody. Podľa vedenia TVS je to zo strany TVK ohrozovanie verejného záujmu. TVK odstávku vody zdôvodnili neexistenciou zmluvného vzťahu a faktom, že TVS im za vodu neplatí. Odoberanie vody z verejného vodovodu bez zmluvy považuje TVK za neoprávnený odber. Spor bude riešiť súd.   Spor medzi TVK a TVS sa ťahá od začiatku novembra minulého roku, keď vstúpila do platnosti výpoveď zmluvy TVK s TVS o prevádzkovaní vodovodov a kanalizácii v trenčianskom a novomestskom regióne a začala ju prevádzkovať TVK vo vlastnej réžii. Obe spoločnosti deklarovali, že do sporu nechcú zaťahovať obyvateľov, momentálne jedna druhú obviňujú, že z konečných spotrebiteľov urobili rukojemníkov svojich záujmov.