Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza získala ocenenie za najpriateľskejší prístup k mládeži

ilustračné foto. Foto: TASR/Marko Erd

Odborná komisia hodnotila aktivitu, angažovanosť a príklad dobrej praxe v životoch mladých ľudí aj celej komunity.

Prievidza 17. októbra (TASR) - Mesto Prievidza získalo ocenenie za najpriateľskejší prístup k mládeži. Svojimi aktivitami má podporovať u mladých ľudí myšlienku aktívneho občianstva a participácie. Cenu sTOPa 2019 mu uplynulý týždeň v Banskej Bystrici udelila Asociácia krajských rád mládeže a odbor mládeže Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Odborná komisia hodnotila aktivitu, angažovanosť a príklad dobrej praxe v životoch mladých ľudí aj celej komunity," načrtol Ďureje. Mesto podľa neho dlhodobo rozvíja spoluprácu samosprávy a mladých ľudí. "Od roku 2009 sa pravidelne organizuje Fórum detí a mládeže ako neformálna platforma, ktorá tri až štyrikrát ročne vytvára priestor na vzájomný dialóg mladých ľudí, pracovníkov s deťmi a mládežou, organizácií pracujúcich s mládežou a zástupcov samosprávy," pripomenul.

Záujem o zvyšovanie kvality života mládeže v meste má podľa radnice dokazovať aj prijatie strategického dokumentu, ktorý definuje priority a ciele mesta Prievidza v kľúčových oblastiach rozvoja práce s mládežou. "Od roku 2018 pôsobí v Prievidzi aj Rada mladých ako poradný orgán mestského zastupiteľstva. Práve rada podporuje myšlienku participácie a rozvíja u mládeže zručnosti potrebné pre aktívny občiansky život v demokratickej spoločnosti. Možnosť podieľať sa na rozhodovaní napomáha presadzovaniu záujmov, potrieb a požiadaviek tejto skupiny obyvateľov," dodal Ďureje.

Poslaním ocenenia sTOPa je zviditeľniť a upozorniť verejnosť na výnimočných ľudí a subjekty, ktoré svojou prácou pomáhajú vytvárať pozitívne prostredie pre život mládeže v každom kraji Slovenska aktívnym občianskym a ľudským prístupom. Cieľom ocenenia je zviditeľnenie hodnoty aktívneho občianstva a participácie.