Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri dopravných nehodách v Trenčianskom kraji zomrelo tento rok 15 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Polícia

Na slovenských cestách sa od začiatku roka stalo 7496 dopravných nehôd, čo je o 99 menej ako v rovnakom období roku 2018.

Trenčín 30. júla (TASR) – Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v minulom týždni stalo 21 dopravných nehôd, zomrel pri nich jeden človek. Informoval o tom odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Od začiatku roka sa na cestách TSK stalo 735 dopravných nehôd, čo je o sedem viac ako v rovnakom období minulého roku. Zomrelo pri nich 15 ľudí (medziročný pokles o štyroch). Ťažké zranenia utrpelo 34 osôb, čo je o 28 menej ako v rovnakom období minulého roka.

Na slovenských cestách sa od začiatku roka stalo 7496 dopravných nehôd, čo je o 99 menej ako v rovnakom období roku 2018. Zomrelo pri nich 125 osôb (medziročný nárast o desať). Najviac obetí si tento rok vyžiadali cesty Košického samosprávneho kraja, kde pri dopravných nehodách zomrelo 21 ľudí. Najmenej obetí – 12, si vyžiadali dopravné nehody na cestách Bratislavského a Prešovského samosprávneho kraja.