Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Predajom punču získala radnica v Prievidzi na obnovu sôch vyše 450 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Vyzbierané peniaze použije na reštaurovanie dvoch vzácnych kamenných exteriérových sôch, sv. Jána Nepomuckého a Panny Márie Immaculaty, ktoré sú v havarijnom stave.

Prievidza 22. decembra (TASR) - Predajom primátorského punču 19. decembra na Predvianočných trhoch v Prievidzi získala radnica celkom 450,83 eur. Vyzbierané peniaze použije na reštaurovanie dvoch vzácnych kamenných exteriérových sôch, sv. Jána Nepomuckého a Panny Márie Immaculaty, ktoré sú v havarijnom stave. Informoval o tom dnes hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"V získavaní prostriedkov na obnovu týchto sôch, ktorá je vyčíslená na niekoľko desiatok tisíc eur, budeme určite pokračovať," podotkol Ďureje.

Na tento účel už v minulosti radnica zorganizovala aukciu na Mestskom úrade či zbierku s výťažkom viac ako 1000 eur. Táto suma bude použitá na čiastočné reštaurovanie sochy sv. Jána Nepomuckého, ktorá je v horšom stave.

Dvojica sôch nemala do roku 2011 jednoznačného majiteľa. Mesto Prievidza sa jej ujalo, aby bol vlastnícky vzťah jednoznačný a bolo možné realizovať jej obnovu z projektov.