Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Polikliniku v Novákoch zrekonštruujú za takmer 900.000 eur

Na snímke nový primátor mesta Nováky Daniel Daniš Foto: TASR/Alexandra Moštková

Na projekt, ktorý si vyžiada takmer 900. 000 eur, by malo po splnení formalít získať mesto prostriedky z fondov Európskej únie v rámci Operačného programu (OP) Zdravotníctvo.

Nováky 2. februára (TASR) - Poliklinika v Novákoch by sa ešte v tomto roku mala dočkať rekonštrukcie a modernizácie. Na projekt, ktorý si vyžiada takmer 900.000 eur, by malo po splnení formalít získať mesto prostriedky z fondov Európskej únie v rámci Operačného programu (OP) Zdravotníctvo. TASR o tom informoval primátor Novák Daniel Daniš.

Radnica bola v závere minulého roka úspešná so svojím projektom "Rekonštrukcia a modernizácia objektu zdravotnej starostlivosti Novákoch", rezort zdravotníctva ako riadiaci orgán pre OP ju však ešte vyzval na predloženie dokumentov preukazujúcich splnenie podmienok na poskytnutie pomoci. "Od ich doručenia a ich formálnej správnosti je závislé vydanie rozhodnutia o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP)," podotkol Daniš.

Ako ďalej priblížil, projekt je rozdelený na tri oblasti. "V rámci stavebných prác ide o komplexnú rekonštrukciu objektu, ktorá bude pozostávať najmä zo zateplenia obvodového plášťa a opravy zateplenia strešného plášťa vrátane výmeny klampiarskych výrobkov, realizácie novej fasády, nového prístrešku hlavného vchodu, rampy v oblasti hlavného vstupu do objektu, výmeny interiérových dverí, vrátane prahov a zárubní, rekonštrukcie všetkých toaliet vrátane vybudovania toaliet pre imobilných pacientov, výmeny radiátorov na toaletách a rozvodov pre zdravotechniku, osadenia novej vzduchotechniky, v interiéri aj realizácie nových povrchov stien, podláh, stropov a výmeny vnútornej elektroinštalácie. Druhou oblasťou je nákup informačných a komunikačných technológií a treťou nákup interiérového vybavenia," spresnil.

V zmysle výzvy rezortu zdravotníctva, na základe ktorej bol projekt predložený, sa musia práce zrealizovať ešte v tomto roku. Celkové oprávnené výdavky na projekt sú 892.496,37 eura, z tejto sumy bude mesto financovať päť percent.

S verejným obstarávaním chce samospráva začať čo najskôr. "Závisí to od procesu kontroly súťažných podkladov zo strany Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR v rámci ex ante kontroly dokumentácie k verejnému obstarávaniu. Pretože sú termíny na realizáciu stavebných prác vzhľadom na ich obsah a potrebu dodržania podmienok výzvy krátke, je našou snahou vyhlásiť verejné obstarávanie v čo najkratšom čase, pričom účinnosť zmluvy bude závislá od schválenia projektu zo strany MZ SR a podpísaní zmluvy o poskytnutí NFP," dodal Daniš.