Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Od návštevy baru možno až k niekoľkoročnému väzeniu

Za napadnutie a výtržníctvo hrozí štvorici mužov niekoľkoročné väzenie. Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne

Dvadsaťštyriročný Michal z Prievidze teraz čelí obvineniu z pokračovacieho zločinu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctvo spáchaného v spolupáchateľstve.

Prievidza 26. júla (TASR) - Návšteva baru v Prievidzi sa pre trojicu mužov skončila hospitalizáciou v nemocnici. Ťažké poranenia utrpeli po tom, čo ich napadli ďalší štyria muži, tí teraz čelia obvineniu z výtržníctva a jeden z nich aj z ublíženia na zdraví. TASR o tom informovala v piatok Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

"K napadnutiu trojice mužov došlo po tom, čo jeden z nich v prievidzskom bare upozornil potetovaného mladíka, ktorý sedel vedľa neho, aby nepľul na zem. Po tom, ako vyšli z baru, 24-ročný Michal z Prievidze na parkovisku pred barom napadol 21-ročného Miroslava, ktorý po útoku utrpel ťažké poranenie mozgu a následnú hospitalizáciu s obmedzením na bežnom spôsobe života," uviedla Antalová.
Záznam z bezpečnostnej kamery.
Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne

Súbežne 40-ročný Daniel spolu so svojím 31-ročným bratom Patrikom a 30-ročným Štefanom, ku ktorým sa neskôr pridal Michal, podľa nej napadli 38-ročného Štefana z Lehoty pod Vtáčnikom. "Rovnako utrpel ťažké poranenia, mal zlomené rebrá a ďalšie zranenia, na následky ktorých sa stále lieči. Obvinený Michal následne napadol aj 39-ročného Vladimíra, ktorému spôsobil viacpočetnú zlomeninu jarmovej kosti a čeľuste. Aj jeho zranenia si vyžiadali hospitalizáciu a obmedzenie na bežnom spôsobe života," doplnila.

Dvadsaťštyriročný Michal z Prievidze teraz čelí obvineniu z pokračovacieho zločinu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctvo spáchaného v spolupáchateľstve. Jeho troch kamarátov, Prievidžanov Daniela, Patrika a Štefana policajný vyšetrovateľ obvinil z pokračovacieho prečinu výtržníctva spáchaného v spolupáchateľstve. "Michalovi za trestné činy hrozí v prípade, že ho súd uzná vinným, trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Danielovi, Patrikovi a Štefanovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky," dodala Antalová.