Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

NEZODPOVEDNÉ: Vodičovi autobusu namerali policajti takmer dve promile

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V čase, keď policajti vodiča kontrolovali, sa v autobuse nachádzalo päť ľudí.

Bánovce nad Bebravou 8. apríla (TASR) - Obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí 45-ročný muž z okresu Prievidza. Vodič jazdil v autobuse diaľkovej prepravy po ceste I/9 v Bánovciach nad Bebravou smerom na Prievidzu pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom v pondelok TASR Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Vodiča prepravnej spoločnosti v diaľkovom autobuse tretej triedy značky Yutong zastavili a kontrolovali na ceste I/9 v Bánovciach nad Bebravou smerom na Prievidzu policajti obvodného oddelenia Policajného zboru z Bánoviec nad Bebravou. "Pri cestnej kontrole bol podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. 'Alkotest' u vodiča profesionála ukázal hodnotu 0,95 mg/l, čo predstavuje 1,98 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach stále ukazovala o niečo nižšiu hodnotu, a to 1,94 promile alkoholu," uviedla Antalová.

V čase, keď policajti vodiča kontrolovali, sa podľa nej v autobuse nachádzalo päť ľudí. "Následne ho obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení umiestnili do policajnej cely. Muža vyšetrovateľ obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený trestný čin v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," dodala.