Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Novomešťan okradol dôchodcu o 450 eur, hrozí mu dvojročné väzenie

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinený 19. februára na poludnie v Moravskom Lieskovom oslovil 75-ročného dôchodcu, predstieral záujem o kúpu jeho starého auta značky Škoda.

Nové Mesto nad Váhom 27. februára (TASR) - Z prečinu krádeže obvinil poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru z Nového Mesta nad Váhom 40-ročného Karola z toho istého mesta. Obvinený 19. februára na poludnie v Moravskom Lieskovom oslovil 75-ročného dôchodcu, predstieral záujem o kúpu jeho starého auta značky Škoda a pritom ho okradol o peniaze. Informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Novomešťan sa dôchodcu popýtal na technický stav a nakoniec sa dohodli, že za 50 eur auto odkúpi. Vytiahol 500-eurovú bankovku s tým, že starý pán mu vydá 450 eur. Dôchodca ho pozval dnu, vzal si výdavok, vložil si peniaze do vrecka a o barlách išiel von, aby tam pri aute dokončili obchod. Karol si všimol, že si starý pán 450 eur vložil do vrecka nohavíc a nepozorovane, využijúc pritom jeho imobilitu, mu peniaze odtiaľ vytiahol," uviedla Antalová.

Ako doplnila, Karol 500 eur dôchodcovi nevyplatil a odišiel preč, na čo starý pán zistil, že bol okradnutý a z predaja nebude nič. "Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," uzavrela.