Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

AUTO AKO ZBRAŇ: Vodiči z Trenčína a z Vranova šoférovali opití

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 0,40 mg/l (0,83 promile) alkoholu v dychu.

Trenčín 27. decembra (TASR) - Trest odňatia slobody až na dva roky hrozí 20-ročnému Trenčanovi, ktorý v Trenčíne pod vplyvom alkoholu a v čase, keď nemal šoférovať, spôsobil dopravnú nehodu. Muž už čelí obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, informovala v piatok trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Obvinený jazdil na BMW po ulici Palackého v Trenčíne, kde spôsobil dopravnú nehodu. Z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky prešiel s autom vľavo do priestoru parkovacích miest, kde narazil do odstaveného auta Opel Astra. Z miesta nehody odišiel," uviedli policajti.

Vodiča následne zastavila a kontrolovala hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky Trenčín na Ulici generála Slobodu. "Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 0,40 mg/l (0,83 promile) alkoholu v dychu. Hliadka tiež zistila, že jazdil v čase, keď mu túto činnosť zakázali po dobu 12 mesiacov," dodali policajti.

Muž bez vodičského oprávnenia s viac ako troma promile havaroval


Prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa vo štvrtok 26. decembra v noci dopustil 26-ročný Vranovčan, ktorý viedol osobné motorové vozidlo bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu. Ako o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, dychová skúška uňho preukázala viac ako tri promile.

Muža zadržala polícia po tom, ako vo štvrtok 40 minút po polnoci narazil do oplotenia rodinného domu na Cintorínskej ulici vo Vranove nad Topľou a z miesta nehody ušiel. Po vypátraní policajnou hliadkou sa opakovane podrobil dychovej skúške. Jej výsledky mali stúpajúcu hodnotu, druhá dosiahla 3,4 promile. Mladík sa k nehode s vyčíslenou škodou 1000 eur priznal. Ako Ligdayová uzavrela, muža umiestnili do cely policajného zaistenia.