Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Objekt CSS Domino v Prievidzi zrekonštruujú za viac ako 430.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Prestavbou objektu sleduje CSS - Domino skvalitnenie sociálnych služieb a jeho prispôsobenie novým a imobilným klientom, v rámci prác chce riešiť aj nové parkovanie.

Prievidza 31. decembra (TASR) - Časť Centra sociálnych služieb (CSS) - Domino v Prievidzi čaká rekonštrukcia. Práce v jednom z jeho objektov sledujú jeho zateplenie, ako i riešenie bezbariérovosti. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) do rekonštrukcie investuje viac ako 430.000 eur, vyplýva to zo zmluvy o dielo zverejnenej vo vestníku verejného obstarávania.

Prestavbou objektu sleduje CSS - Domino skvalitnenie sociálnych služieb a jeho prispôsobenie novým a imobilným klientom, v rámci prác chce riešiť aj nové parkovanie. Objekt bude slúžiť ako denný stacionár pre maximálne ôsmich klientov, a to pre poskytovanie nového druhu sociálnej služby v zariadení.

Dodávateľom prác bude na základe výsledku verejnej súťaže spoločnosť Si.To.Ro. s.r.o. so sídlom v obci Veľká Čausa. Zmluvu o dielo s ňou krajská samospráva uzatvorila na začiatku decembra. Za práce jej zaplatí 437.999,02 eura.

Poskytovanie novej sociálnej služby najmä pre osoby postihnuté autizmom, ktoré už ukončili povinnú školskú dochádzku, bude CSS - Domino riešiť ambulantnou formou. Využije na to budovu, ktorá v minulosti slúžila ako krízové stredisko.