Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Na revitalizáciu kúpeľného parku vyhlásili v T. Tepliciach zbierku

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Srdcom každého kúpeľného mesta je kúpeľný park ako miesto stretnutí, prechádzok a načerpania energie i pokoja.

Trenčianske Teplice 18. februára (TASR) – Kúpele Trenčianske Teplice plánujú zrevitalizovať kúpeľný park. Vznikol v roku 1873 a je jednou z dominánt Trenčianskych Teplíc, financie na jeho rekonštrukciu chcú kúpele získať z verejnej zbierky.

"Srdcom každého kúpeľného mesta je kúpeľný park ako miesto stretnutí, prechádzok a načerpania energie i pokoja. Sme hrdí, že v Trenčianskych Tepliciach sa môžeme pochváliť unikátom – parkom s až 150-ročnou históriou. Je prirodzené, že robíme, čo je v našich silách, aby sme tomuto vzácnemu miestu prinavrátili jeho niekdajší lesk. Zároveň sa snažíme zmodernizovať priestory parku tak, aby sa v ňom hostia cítili príjemne a mali chuť znova sa tam vrátiť," uviedol generálny riaditeľ kúpeľov Michal Vojtáš.

Projekt je pod záštitou neinvestičného fondu Hodnoty kúpeľov a bude mať podobu verejnej zbierky s názvom Obnova kúpeľného parku Trenčianske Teplice, ktorej účelom bude ochrana a tvorba životného prostredia, zachovanie prírodných a kultúrnych hodnôt, ako aj obnova a revitalizácia kúpeľného parku.

Ako informovala správkyňa fondu Andrea Puskailer, projekt revitalizácie a obnovy kúpeľného parku je naplánovaný na štyri etapy a predpokladané náklady odhadujú na 28.700 eur. "Aktívnu účasť v zbierke si sľubujeme od obyvateľov mesta, ale aj návštevníkov kúpeľov Trenčianske Teplice. Aj samotný podnet na zrealizovanie zbierky prišiel od klientov kúpeľov," doplnila Puskalier s tým, že s revitalizáciou by sa malo začať už v druhom polroku tohto roku.

Do verejnej zbierky sa od 1. februára 2015 do 31. januára 2016 môže zapojiť široká verejnosť prostredníctvom dobrovoľných finančných príspevkov na vybraných zberných miestach – v uzavretých stacionárnych pokladničkách v Infocentre Kúpeľného hotela PAX a v predajni procedúr na Kúpeľnom námestí v Trenčianskych Tepliciach.