Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Na prácu v potravinárstve sa bude v Prievidzi pripravovať 24 študentov

Ilustračné foto Foto: TASR

Odbor pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín v septembri vstúpi do druhého roka svojho fungovania a je výsledkom spolupráce školy s potravinárskou firmou Nestlé.

Prievidza 15. augusta (TASR) - Pre svoje budúce povolanie v odvetví výroby trvanlivých potravín sa budú od nasledujúceho školského roka vzdelávať viac ako dve desiatky študentov Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠ OaS) v Prievidzi. Odbor pracovník v potravinárstve - výroba trvanlivých potravín v septembri vstúpi do druhého roka svojho fungovania a je výsledkom spolupráce školy s potravinárskou firmou Nestlé.

"V tomto učebnom odbore dokončilo úspešne prvý ročník 12 učňov a od septembra do ďalšieho prvého ročníka nastupuje nových 12, takže celkovo budeme mať 24 učňov v tomto našom programe," konkretizoval pre TASR vedúci závodu Nestlé v Prievidzi Michal Růžek.

Odbor pracovníka v potravinárstve je trojročný a študenti v ňom majú dve fázy odborného výcviku - jedna je teoretická a druhá praktická, kde sa poznávajú suroviny, tovary, materiálno-technické vybavenie, zručnosti, vedomosti v oblasti hygieny, uviedol pred časom riaditeľ SOŠ OaS v Prievidzi Štefan Gaman.

Obdobnú spoluprácu ako s prievidzskou školou obchodu a služieb má potravinárska firma aj so Strednou odbornou školou na ulici T. Vansovej v Prievidzi, a to konkrétne v odbore elektromechanik. "Učni si u nás robia prax a traja z nich u nás nedávno po ukončení školy nastúpili do pracovného pomeru," priblížil Růžek. Podľa jeho slov je pre spoločnosť dôležité vedieť získavať nových zamestnancov. "Sme veľmi radi, že sa teraz obraciame k modelu, ktorý v predchádzajúcej dobe fungoval v inej podobe, a to je ten, že i firmy sa podieľajú na výchove a vzdelávaní svojich budúcich zamestnancov. Myslíme si, že je to veľmi dobrá a dôležitá cesta, teda nečakať na to, akí budú kandidáti na trhu práce, ale rovno ich formovať, vychovávať, vzdelávať," dodal.