Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

VIDEO: Dobrovoľní hasiči pripravili nočnú súťaž v požiarnom útoku

Dobrovoľný hasičský zbor, ilustračné foto Foto: TASR/Ján Siman

Malinovskí hasiči majú dlhoročnú tradíciu.

Malinová 14. augusta (TASR) – V skorých ranných hodinách sa dnes na futbalovom ihrisku v obci Malinová v okrese Prievidza skončila regionálna nočná súťaž dobrovoľných hasičských zborov (DHZ). Súťaž o Pohár starostky obce pripravil miestny DHZ. Zúčastnilo sa na nej šesť sedemčlenných mužských a jedno ženské družstvo.



Súťaž pozostávala z dvoch požiarnych útokov, klasickými motorovými hasičskými striekačkami a hadicami. Po rozvinutí hadíc ich úlohou bolo zasiahnuť prúdom vody dva terče vzdialené sto metrov,“ vysvetlil predseda DHZ Malinová Jaroslav Petráš. „Cieľom je, aby dobrovoľní hasiči preukázali svoju zručnosť a precvičili si požiarny zásah aj v nočných hodinách, pretože čiastočné osvetlenie mali iba na štarte. Súťaž po organizačnej stránke dopadla veľmi dobre, aj keď sme od nášho domáceho družstva čakali trochu viac. Naši hasiči totiž skončili až na piatom mieste,“ zhodnotil podujatie predseda.

Najlepšie výkony podali dobrovoľní hasiči z obce Poruba, ktorí postavili až dve mužské a jedno ženské družstvo. Muži obsadili prvé aj druhé miesto. A nezaostali ani ženy, ktoré síce nemali konkurenciu, ale výsledkami sa takmer vyrovnali s najlepšími mužmi. Na treťom mieste skončilo družstvo z obce Lipník.

Malinovskí hasiči majú dlhoročnú tradíciu. Vlani náš DHZ oslávil 90 rokov. Je to partia 24 mužov, ktorí sú ochotní vždy pomôcť. Už neraz zasahovali v obci pri menších požiaroch, ale aj pri povodniach, alebo keď napadne veľa snehu. V minulom roku dostali nové moderné hasičské auto. Už sa na ňom viacerí zaškolili a sú pripravení vyraziť na pomoc pri požiaroch aj v širokom okolí,“ pochválila dobrovoľných hasičov starostka obce Mária Luprichová.