Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Trenčiansky kraj

Do Bánoviec príde nový investor z oblasti zdravotníctva

Erb mesta Bánovce nad Bebravou Foto: Heraldický register

Americká spoločnosť Medline, ktorá podniká v oblasti zdravotníckej techniky, by mala do regiónu priniesť v počiatočnej fáze do 100 pracovných miest a investíciu vo výške 1,6 milióna eur.

Bánovce nad Bebravou 25. marca (TASR) - Do Bánoviec nad Bebravou prichádza nový investor. Americká spoločnosť Medline, ktorá podniká v oblasti zdravotníckej techniky, by mala do regiónu priniesť v počiatočnej fáze do 100 pracovných miest a investíciu vo výške 1,6 milióna eur. Informoval o tom dnes minister hospodárstva Pavol Pavlis v Bánovciach nad Bebravou.

"Ide o americkú firmu, ktorá má základňu aj v Európe, vo Francúzsku. Je to trochu iná investícia, ako je v Bánovciach zvykom, kde je väčšinou automobilový alebo spracovateľský priemysel, ide o výrobu v oblasti zdravotníctva," uviedol Pavlis.

Ako pokračoval, nový investor je veľkou renomovanou firmou a svoju prevádzku v Bánovciach nad Bebravou by chcel otvoriť čoskoro, konkrétne v septembri tohto roku. "V prvej fáze plánuje zamestnať 60 ľudí s tým, že plán, ak sa osvedčí táto prevádzka, je rozšíriť ju až na 200 alebo 300 ľudí," vyčíslil. Spoločnosť už má pripravené priestory na činnosť a v krátkom čase by mala začať s návozom technológií.

Šéf rezortu hospodárstva prípadnú investičnú pomoc zo strany štátu nevylúčil. "Zatiaľ sme nedostali žiadnu žiadosť na podporu alebo stimul, ale samozrejme, sme pripravení rokovať s novým investorom a podporiť tento projekt," dodal.

Americká spoločnosť zaoberajúca sa výrobou pomôcok pre zdravotníctvo vznikla v roku 1966. Zamestnáva viac ako 12.000 ľudí v 25 krajinách sveta. V roku 2014 dosiahla obrat vyše 7 miliárd USD (6,4 miliardy eur).

Evidovaná miera nezamestnanosti v okrese Bánovce nad Bebravou dosahovala vo februári 10,11 %.

(1 EUR = 1,0985 USD)