Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Myjave je už možné navštíviť cintorín aj virtuálne

Ilustračná foto. Foto: TASR – František Iván

Hovorca mesta Myjava Marek Hrin poukázal aj na jednu zaujímavú funkciu virtuálneho cintorína. Návštevník môže položiť na 48 hodín veniec, zapáliť sviečku a zanechať na hrobe zosnulého krátky odkaz.

Myjava 6. októbra (TASR) – Mesto Myjava spustilo do prevádzky virtuálny cintorín, na ktorom si nielen občania mesta, ale aj širšia verejnosť a záujemcovia môžu v prípade potreby vyhľadať zosnulých podľa mena a priezviska, prípadne čísla hrobu, pozrieť si polohu hrobov na digitálnej mape či fotografie náhrobkov. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Informácie sú dostupné na webovej stránke myjava.cintoriny.sk. "Často si pri návšteve cintorína spomenieme na príbuzného alebo známeho, ktorý už dávno nie je medzi nami. Radi by sme si uctili jeho pamiatku, ale nájsť jeho hrob, najmä na väčšom cintoríne, je bez pomoci a rady iných veľmi ťažké. Tieto informácie boli spracované na základe aktualizovanej evidencie hrobových miest správou majetku mesta a technické riešenie zabezpečovala spoločnosť Topset Solutions," uviedol Hrin.

K dispozícii sú na kontrolu údaje zomrelých či informácie o uzavretých zmluvách a platbách za hrobové miesto. Portál je okrem slovenčiny plnohodnotne lokalizovaný aj do češtiny, angličtiny, nemčiny a maďarčiny. "Okrem toho majú návštevníci portálu možnosť využiť aj jednu originálnu službu. Na virtuálnom cintoríne totiž môžu položiť na 48 hodín veniec, kyticu, zapáliť sviečku a zanechať na hrobe zosnulého krátky odkaz," dodal hovorca mesta.