Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

R. Fico: Nárast počtu obyvateľov Častkoviec je dôkazom rozvoja obce

Robert Fico Foto: TASR/AP

V obci dnes za účasti premiéra slávnostne otvorili zrekonštruovaný kultúrny dom.

Častkovce 13. septembra (TASR) – Nárast počtu obyvateľov v Častkovciach v okrese Nové Mesto nad Váhom z 1000 na 1300 je dôkazom, že vedenie obce vytvára zaujímavé podmienky aj pre ľudí, ktorí pracujú v okolitých mestách. Po slávnostnom otvorení zrekonštruovaného kultúrneho domu to dnes v Častkovciach povedal predseda vlády SR Robert Fico.

„Starosta využíva všetky možnosti, ktoré má k dispozícii, a obec sa rozvíja. Počet obyvateľov sa má zvýšiť o ďalších 500. Obcí, kde pribúdajú ľudia, je na Slovensku veľmi málo. To len potvrdzuje, že starosta a jeho kolegovia vytvárajú v obci zaujímavé podmienky pre ľudí,“ povedal Fico.

Kultúrny dom sa podľa starostu Častkoviec Dušana Bublavého podarilo zatepliť, rekonštruovať strechu a vstupné schodisko. „Každý rok organizujeme hodové slávnosti. A som veľmi rád, že ostatné roky si našiel čas aj pán premiér. Tradičný program – futbalový zápas sme však museli pre nepriaznivé podmienky zmeniť,“ uviedol Bublavý.

Predseda vlády SR v príhovore ocenil aj ďalšie aktivity obce. „Za niekoľko rokov, čo sem chodím, som svedkom obrovského rozvoja. Stavajú sa byty, videl som perfektnú prípravu na individuálnu bytovú výstavbu. Minulý rok sme otvárali cestu, teraz sú pripravené ďalšie pozemky s infraštruktúrou. V minulosti sme otvorili multifunkčné ihrisko a ponúkol som, že by sme mohli postaviť ešte jedno na sídlisku. Kvôli mladým ľuďom bude treba rozšíriť aj kapacity materskej škôlky. Na to je špeciálna výzva, ktorú robíme v rámci našich opatrení. Tak verím, že aj Častkovce budú môcť z tohto profitovať,“ dodal Fico.