Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok sa odel do vianočného šatu

Na snímke anjelik pri stromčeku v Zlatej sále. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Múzeum Bojnice pripravilo počas tohto ročníka podujatia aj novinku v podobe netradičných nočných prehliadok vianočne vyzdobeného zámku s duchmi a strašidlami.

Bojnice 15. decembra (TASR) - Priestory Bojnického zámku sa po roku opäť zaplnili vôňou ihličia 40 rôznych vianočných stromčekov. Už tradične sa tak stalo počas podujatia Vianoce na zámku Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice, ktoré potrvá do 6. januára 2016. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka SNM - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

"Na návštevníkov zámku čaká voňavé ihličie, vianočné dekorácie, bohato prestreté stoly či mihotavé svetlá sviec. Sprievodcu pokojným svetom Vianoc im bude okrem iných robiť aj grófka Františka Pálfiová, známa svojou láskou k umeniu a deťom. Práve najmenší návštevníci sa môžu tešiť aj na sladké prekvapenie," uviedla Gordíková.

Ako ďalej priblížila, malí i veľkí návštevníci sa až do Troch kráľov dozvedia aj to, koľko chodov mala štedrovečerná hostina, aké druhy stromčekov preferovali zámockí páni, čím sa stromčeky zdobili i ako vznikla najznámejšia vianočná koleda. "Odpovede nielen na tieto otázky sa budú môcť návštevníci dozvedieť denne okrem pondelkov, 24. a 25. decembra a 1. januára 2016," spresnila.

SNM - Múzeum Bojnice pripravilo počas tohto ročníka podujatia aj novinku v podobe netradičných nočných prehliadok vianočne vyzdobeného zámku s duchmi a strašidlami. "Tie môžu návštevníci absolvovať 28. decembra od 17.00 h," dodala Gordíková.