Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V bojnickej zoo sa narodili dvojičky najmenšej opice na svete

Zoologická záhrada v Bojniciach sa môže pochváliť novými prírastkami. Ešte 10. marca 2015 sa páru kosmáčov trpasličích narodili dvojičky. Novými obyvateľmi zoo sú aj samčekovia ženetky škvrnitej a norka európskeho. Na snímke kosmáč trpasličí. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Novými obyvateľmi zoo sú aj samčekovia ženetky škvrnitej a norka európskeho.

Bojnice 17. marca (TASR) - Zoologická záhrada v Bojniciach sa môže pochváliť novými prírastkami. Ešte 10. marca sa páru kosmáčov trpasličích narodili dvojičky. Novými obyvateľmi zoo sú aj samčekovia ženetky škvrnitej a norka európskeho.

Ako priblížila Simona Kubičková zo zoo, malé kosmáče sú v poradí 20. a 21. mláďa narodené v Bojniciach. "Sú najmenšími primátmi sveta. Keď k nám prídu návštevníci, môžu ich vidieť v ich expozícii, a to väčšinou na chrbte otca a jedného jeho syna," doplnila.

Ďalšie dva nové prírastky - ženetku škvrnitú a norka európskeho si priviezla bojnická zoo zo Zooparku Chomutov. "Tieto zvieratá sú momentálne v karanténe. Následne po jej ukončení ich budú môcť návštevníci tiež vidieť v ich expozíciách," dodala Kubičková.