Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnice uzavreli zmluvu o spolupráci s Katedrou architektúry STU

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Caban

S požiadavkou na spoluprácu pri revitalizácii objektu plážového kúpaliska mesto oslovilo katedru architektúry ešte vlani v apríli.

Bojnice 27. januára (TASR) - Mesto Bojnice a študentov architektúry Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave čaká bližšia spolupráca, ktorú stanovila v uplynulom období obojstranne podpísaná oficiálna zmluva. Partnerstvo samosprávy a mladých ašpirantov na architektov už prinieslo aj viacero návrhov na novú podobu plážového kúpaliska v Bojniciach.

"Predmetom zmluvy je spolupráca zmluvných strán na realizácii projektu Revitalizácia areálu Plážového kúpaliska Bojnice a revitalizácia komunitných areálov," uviedol pre TASR prednosta Mestského úradu v Bojniciach Daniel Palacka.

S požiadavkou na spoluprácu pri revitalizácii objektu plážového kúpaliska mesto oslovilo katedru architektúry ešte vlani v apríli. Vyučujúci sa následne spoločne s 11 študentmi dostavili do Bojníc, kde si pozreli kúpalisko aj v súvislosti s napojením na Mestský park v Prievidzi a s využitím mimoúrovňového križovania popod Bojnickú cestu. Následne vypracovávali ročníkové práce založené na vizualizácii daného prostredia. Samospráva sa tie najlepšie práce rozhodla odmeniť. "Do súťaže bolo zapojených celkovo päť návrhov, pričom bolo zostavené ich poradie a vyhodnotené tie najlepšie. Podľa môjho názoru však každý ten jeden návrh mal nejaké pozitíva i nejaké negatíva," ozrejmil Palacka.

Ďalšia spolupráca medzi mestom a katedrou, ako avizoval prednosta, stanoví postup pri revitalizácii objektu plážového kúpaliska. "Samozrejme, tieto návrhy a ďalší postup toho, ako sa bude nakladať s plážovým kúpaliskom, bude ďalej tlmočený aj verejnosti a aj s ňou prejednaný," dodal.

Mesto má do budúcna záujem spolupracovať so školou aj na iných zaujímavých témach v meste. Konkrétne znenie zmluvy o spolupráci s Katedrou architektúry STU v Bratislave schválili bojnickí mestskí poslanci jej dodatkom na svojom rokovaní 20. januára.