Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnice majú nového viceprimátora, je ním Jozef Hatvanyi

Zámok v Bojniciach Foto: TASR

Na zasadnutí sa menil aj plat primátora, ktorý bude po novom zvýšený o 20%.

Bojnice 15. decembra (TASR) - Nového viceprimátora, viac sobášiacich, navýšenie platu primátora či koordináciu viacerých činností mesta pre dvoch poslancov prinieslo ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Bojniciach 12. decembra. Na ňom staronový primátor František Tám (Smer-SD) ako i 11 poslancov zložili svoje sľuby. Vyplýva to z uznesení zverejnených na oficiálnej internetovej stránke mesta.

Za svojho zástupcu si Tám vybral Jozefa Hatvanyiho (Smer-SD), ktorý získal v novembrových komunálnych voľbách spomedzi poslancov najviac hlasov. Poslanci mu na ustanovujúcom zasadnutí zároveň schválili mesačnú odmenu vo výške 10% z platu primátora, čo predstavuje 215 eur. Vo svojej funkcii bude na 10-% úväzok.

Na zasadnutí sa menil aj plat primátora, ktorý bude po novom zvýšený o 20%. Tám tak bude mesačne dostávať 2146 eur.

Bojnickí mestskí poslanci si zároveň vybrali aj členov Mestskej rady, okrem nového viceprimátora v nej bude neúspešný kandidát na primátora Jozef Barborka (nezávislý) a Michal Lekýr (nezávislý). Zvolili si tiež zloženie siedmich komisií pri MsZ. Novinkami je aj poverenie všetkých 11 poslancov na výkon obradov a koordinácia činností mesta.

Martin Kočner (nezávislý) bude mať na starosti Organizáciu a koordináciu práce s mládežou v oblasti športu a voľnočasových aktivít, bývalý viceprimátor Zdenko Priehoda (Smer-SD) zase Organizáciu a koordináciu práce jednotlivých správcov a užívateľov majetku mesta. Obaja za túto činnosť budú poberať príjem z mestskej kasy, Kočner vo výške 824 eur mesačne a Priehoda vo výške 1250 eur mesačne.

Väčšinu v bojnickom zastupiteľstve majú nezávislí kandidáti (7), zvyšné štyri stoličky obsadili poslanci za stranu Smer-SD.