Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Basketbalista Brnas uspel na skúške v Prievidzi

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Brnas má za sebou úspešné pôsobenie v chorvátskej najvyššej súťaži, ktoré mu otvorilo cestu do mládežníckych reprezentačných tímov.

Prievidza 19. augusta (TASR) - Úradujúci šampión Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) BC Prievidza doplnil súpisku o 25-ročného chorvátskeho krídelníka Toniho Brnasa, ktorý uspel na skúške. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Brnas má za sebou úspešné pôsobenie v chorvátskej najvyššej súťaži, ktoré mu otvorilo cestu do mládežníckych reprezentačných tímov. V predchádzajúcom ročníku obliekal dres švajčiarskeho Lugana Tigers, ale pre vážne zranenie musel predčasne ukončiť sezónu.

"V prvom rade by som chcel poďakovať Prievidzi za šancu hrať za nich, pretože som takmer rok nehral pre zranenie. Počul som, že sú tu skvelí fanúšikovia, pre čo som ešte viac šťastný, že môžem byť súčasťou tohto tímu," uviedla nová posila Prievidze.

V sezóne 2014/2015 hral Brnas za bulharský Tundja Yambol, v 21 dueloch si priemerne zapísal do štatistík 15,6 bodu, 7,9 doskoku, 2,1 asistencie a 1,4 bloku. "Je to hráč, ktorého sme hľadali. Mali sme o ňom len tie najlepšie referencie, jeho kariéra však bola trochu poznačená zranením. Najskôr prišiel k nám na skúšku, okrem plnej záťaže absolvoval aj lekárske testy. Lekári sa vyjadrili, že je 100% pripravený, tak sme sa rozhodli s ním podpísať kontrakt," povedal marketingový riaditeľ klubu Andrej Brzáč.