Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TL: Košický útočník Chovan bude pre zranenie chýbať 3 až 4 týždne

Na archívnej snímke Michal Chovan (Košice) v súboji o puk v zápase 16. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HC Košice Foto: TASR - Radovan Stoklasa.

Skúsený útočník, ktorý deň pred spomínaným zápasom oslávil 32. narodeniny, tak pravdepodobne vynechá aj druhú reprezentačnú akciu sezóny.

Košice 25. novembra (TASR) - Útočník HC Košice Michal Chovan bude svojmu tímu chýbať približne tri až štyri týždne. Dôvodom je zranenie ruky, ktoré utrpel v nedeľnom zápase 24. kola Tipsport Ligy v Detve.

Chovan otvoril skóre v 6. minúte a neskôr si pripísal aj asistenciu, napokon si však radosť z víťazstva 3:2 naplno neužil. "V jednom zo súbojov sa mi zasekla ruka a nevydržala to jedna menšia kostička. Ruku mám v sadre, no myslím si, že to nie je také hrozné, ako to vyzerá. Podľa prognóz by som mal chýbať približne 3-4 týždne," uviedol Chovan pre TASR.

Skúsený útočník, ktorý deň pred spomínaným zápasom oslávil 32. narodeniny, tak pravdepodobne vynechá aj druhú reprezentačnú akciu sezóny. Hoci figuroval v nominácii trénera Craiga Ramsayho na novembrový Nemecký pohár, napokon sa v Krefelde nepredstavil, keďže v poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou sa zranil.

Aktuálne štvrtý najproduktívnejší hráč súťaže mal sľubnú šancu štartovať na turnaji vo Švajčiarsku (12. a 13. decembra), vzhľadom na predpokladanú absenciu je však jeho účasť málo pravdepodobná. "Je to smola. V novembri som síce pre to zranenie nevynechal žiadny ligový zápas, doliečil som to počas prestávky. Chýbal som potom iba v jednom stretnutí, aj to iba pre chorobu. Mrzí ma to, ale nemôžem to brať tragicky. Patrí to k hokeju. Sezóna je dobre rozbehnutá a treba ostať pozitívne naladený," poznamenal Chovan, ktorý zatiaľ odohral v sezóne 23 zápasov, v ktorých získal 27 bodov za 9 gólov a 18 asistencií.