Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Slovan Bratislava zvíťazil nad MHk 32 Liptovský Mikuláš

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Úvodné buly na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vhodil bývalý slovenský reprezentant a tréner a dlhoročný hráč i kormidelník Slovana Zdeno Cíger, ktorý v sobotu oslávil okrúhle jubileum 50 rokov.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorňajšom zápase 15. kola Tipsport Ligy na domácom ľade nad posledným Liptovským Mikulášom tesne 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci premenil v deviatej sérii Jindřich Abdul.

Slovan figuruje po 15. kole na 3. mieste tabuľky so štvorbodovým mankom na lídrov z Banskej Bystrice. Liptáci sú poslední s deviatimi bodmi.

Slovan Bratislava - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:2 pp a sn (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 32. Žitný (Meszároš, Štajnoch), 59. Matoušek (Abdul, Šedivý), rozh. sam. nájazd Abdul - 2. Vybiral (Macík, Mezovský), 7. Lištiak (Kurali, Ri. Huna). Rozhodcovia: Müllner, Nagy - Jedlička, Soltész, vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2904 divákov

Slovan Bratislava: Brust – Sersen, Bačik, Štajnoch, Meszároš, Podlipnik, Šedivý, Hudec – Bondra, Zigo, Abdul – Žitný, Kukumberg, Pance – Jendek, Puliš, Matoušek – Miklík, Urbánek, Sloboda

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin — Droppa, Petran, Kurali, Stehlík, Roman, Mezovský, Nemec, Smutný — Kriška, Uhrík, J. Sukeľ — Macík, Lištiak, Ri. Huna — Lunter, Oško, Vybiral - Ru. Huna, Ró. Huna, Nechaj


Úvodné buly na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vhodil bývalý slovenský reprezentant a tréner a dlhoročný hráč i kormidelník Slovana Zdeno Cíger, ktorý v sobotu oslávil okrúhle jubileum 50 rokov.

Domáci nezačal vôbec dobre a už po 100 sekundách prehrávali. Brust vyrazil strelu Macíka pred seba a k puku sa najrýchlejšie dostal Vybiral, ktorý ho dorazil do odkrytej bránky - 0:1. Aj v ďalších minútach mali jasne navrch hostia, ktorí mohli zvýšiť náskok pri presilovke i šanci Krišku, ktorý išiel sám na Brusta, ale podarilo sa im to až v 7. minúte. Po Kuraliho strele sa odrazil puk medzi kruhy, kde bol pripravený Lištiak a ponad pravý betón Brusta zvýšil na 2:0. Slovan sa dostal do lepšej šance až v 9. minúte, no výborne zasiahol Zalivin, keď odpálil puk, ktorý smeroval do siete. Posledný tím tabuľky už domácich v prvej tretine do veľkých šancí nepustil a do kabín išiel s dvojgólovým náskokom. V závere tretiny sa dostal z ľavej strany pred bránku Hudec, ale Zalivin mu dobre zmenšil strelecký uhol.

Druhá tretina odštartovala dohrávanou presilovkou hostí, no v ďalších minútach prebrali taktovku "belasí" a rozbehli ofenzívny kolotoč. Na Zalivina sa rútil jeden útok za druhým, brankár Liptákov však predviedol niekoľko výborných zákrokov a držal čisté konto. Neujala sa efektná strela pomedzi nohy Puliša a Zigovu dorážku v skrumáži zastavila žrď. Zalivin následne puk zaľahol. Slovan zlomil streleckú smolu až v 32. minúte pri hre 4 na 3, keď dorazil Meszárošovu strelu Žitný - 1:2. Veľký nápor domácich pokračoval aj v zostávajúcich minútach druhého dejstva, ale ďalšie góly už nepriniesol. Obrovskú šancu mal v 38. minúte Jendek, ale svoj nájazd na Zalivina nepremenil na vyrovnávajúci gól. Liptáci vystrelili počas druhej tretiny na bránku len dvakrát, Slovan 14-krát.

Aj tretia tretina sa niesla v snahe Slovana o obrat zápasu. V 45. minúte sa dostali do prečíslenia traja na dvoch, Sloboda zvolil samostatné zakončenie a to sa neujalo. "Belasí" si zahrali od 46. minúty ďalšiu presilovku, v ktorej mali dobré šance Bondra a Šedivý, ale Zalivin držal svoj tím na víťaznej ceste. Liptáci mohli rozhodnúť v 49. minúte, keď išli dvaja na jedného, no Brust si s Uhríkovou strelou poradil. Nasledovala ďalšia presilovka domácich, no ani v nej vyrovnávajúci gól neprišiel. Ten prišiel až v 58. minúte pri hre bez brankára z hokejky Matouška, ktorý poslal duel do predĺženia.

Slovan ho odštartoval ďalšou presilovkou, v ktorej mal čistú šancu Abdul, ale zblízka netrafil odkrytú bránku. O triumfe Slovana rozhodol v samostatných nájazdoch Abdul.

hlasy po zápase:

Roman Stantien, tréner Slovana: "Ráno sme si pozerali nejaké videá a tam sme si jasne ukázali, že sú veľmi nebezpeční v okolí bránky. Všetko tam nahadzujú a sú tam dôrazní. No a presne tak dali prvý gól. Niektorí chalani sa na tie videá pozerajú a asi si myslia, že im to ukazujeme pre zábavu. No pozitívna bola reakcia mužstva za stavu 0:2. Mali sme veľa presiloviek, striel, ale trápili sme sa v koncovke."

Anton Tomko, tréner L. Mikuláša: "Mali sme dobrý vstup do zápasu a v krátkom priebehu sme viedli 2:0. Potom Slovan ukazoval svoju silu a my sme odolávali. Rozhodla asi druhá tretina, v ktorej sme mali päť vylúčených, keďže nemáme dosť hráčov na oslabenia. Slovan nás tam vysoko prestrieľal a dal aj gól. V tretej tretine prišiel opäť tlak domácich. Nakoniec sme asi minútu pred koncom dostali taký nešťastný gól. Zápas sme mohli vyhrať aj prehrať, ale berieme aj bod, lebo je náš prvý z klzísk súperov. Na tomto výsledku má najväčšiu zásluhu brankár Zalivin. Podržal nás a od začiatku sezóny patrí medzi našich najlepších hráčov."

Jindřich Abdul, autor rozhodujúceho nájazdu Slovana: "Samozrejme, že sme chceli plný počet bodov, ale po tom priebehu zápasu, keď sme sa veľmi natrápili na tie dva góly, sme radi aj za dva. My sme mali asi 50 striel a Mikuláš nejakých 13. Je to ťažké, keď v podstate z prvých dvoch striel dostaneme dva góly. Potom sme tlačili a tlačili, ale brankár Mikuláša má teraz veľkú formu a oni sem prišli hlavne brániť. Možno sme ich na začiatku trochu podcenili, boli sme nekoncentrovaní, im to tam spadlo a potom sa proti ich obrane hrá ťažko. Zabetónovali to v strednom pásme, ale aj tak sme mali veľa šancí, ja sám som mohol dať štyri, päť gólov. Mrzí ma to, ale sú aj takéto zápasy."