Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Štefík si za chybne uznaný gól Novým Zámkom nezapíska 3 týždne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Druhý hlavný rozhodca Marek Žák má pozastavenú nomináciu na jeden extraligový zápas, rovnako ako čiarový rozhodca Adam Jurčiak.

Bratislava 31. januára (TASR) - Komisia rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na svojom zasadnutí rozhodla o potrestaní rozhodcu Miroslava Štefíka za chybu, ktorá poznačila zápas 40. kola Tipos extraligy medzi HK Spišská Nová Ves a HC Mikron Nové Zámky (3:4). Skúsený arbiter si extraligu, Slovenskú hokejovú ligu (SHL) a ani medzinárodný zápas nezapíska tri týždne. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Kontroverzný moment sa stal v 31. minúte duelu, keď na 4:1 zvýšil gólom Václav Stupka. Brankár Spišiakov Filip Surák pri presúvaní sa vykopol tyčku z kolíka, v ktorom je bránka usadená. Stupka následne do vychýlenej bránky skóroval, ale takým spôsobom, že ak by bránka zostala vo svojej základnej polohe, puk by do nej nevnikol. "Komisia rozhodcov sa uzniesla, že v danej situácii išlo o zjavnú chybu rozhodcu, ktorá spočívala najmä v nevyužití videotechniky, ktorá je v zápasoch k dispozícii. Arbiter Miroslav Štefík dostal stopku na tri týždne, vzťahujúcu sa na všetky zápasy TEL, SHL a medzinárodné zápasy," uviedla v stanovisku Komisia rozhodcov SZĽH.

Pri posudzovaní tejto kontroverznej situácie vyhodnotila tiež podiel všetkých členov rozhodcovského tímu tohto stretnutia vrátane videorozhodcu a vyvodila osobnú zodpovednosť voči každému z nich. Druhý hlavný rozhodca Marek Žák má pozastavenú nomináciu na jeden extraligový zápas, rovnako ako čiarový rozhodca Adam Jurčiak. Čiarový rozhodca Jozef Valo sa neobjaví na extraligových klziskách v troch zápasoch.

Samostatnou kapitolou je podiel videorozhodcu Martina Číža, ktorému Komisia pozastavila nominácie na všetky medzinárodné stretnutia a zápasy TEL, rovnako ako hlavnému rozhodcovi Miroslavovi Štefíkovi, teda na tri týždne.