Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Rabčan zamieril z Popradu do Banskej Bystrice, opačným smerom Belányi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rabčan podpísal s Banskobystričanmi dvojročnú zmluvu s možnosťou opcie.

Poprad/Banská Bystrica 31. januára (TASR) - Hokejové kluby HK Poprad a HC ´05 Banská Bystrica sa dohodli na výmene brankárov. "Kamzíci" získali 22-ročného Filipa Belányiho, opačným smerom pod Urpín zamieril jeho rovesník Eugen Rabčan. Informáciu prostredníctvom oficiálneho webu potvrdili obaja účastníci Tipos extraligy.

Rabčan sa vracia do známeho prostredia, keďže v drese "baranov" nastúpil spolu na sedem duelov v sezónach 2020/21 a 2021/22. Belányi si v Poprade prvýkrát v najvyššej slovenskej súťaži vyskúša pôsobenie mimo Banskej Bystrice, za ktorú odchytal 94 stretnutí. "Objavila sa možnosť tejto výmeny. Na Eugenovi sme videli nespokojnosť, pretože sa nedostával do brány, a tak sme to vyhodnotili, že toto riešenie je najlepšie pre obe strany. Filipa v Poprade vítam, prajem mu rýchlu aklimatizáciu a nech sa mu darí," uviedol športový riaditeľ HK Poprad Július Koval.

Rabčan podpísal s Banskobystričanmi dvojročnú zmluvu s možnosťou opcie. "Zriedka sa v priebehu sezóny naskytne príležitosť posilniť tím s perspektívou na niekoľko sezón dopredu na takej dôležitej pozícii, akou je pozícia brankára. Táto výmena dávala zmysel pre budúcnosť našej organizácie. V Eugenovi získavame na dlhšie obdobie kvalitného a perspektívneho brankára, ktorý bude mať u nás dostatok času a priestoru sa zlepšovať. Posilňovanie brankárskej pozície týmto u nás nekončí a ku Gašperovi Krošejlovi a Eugenovi Rabčanovi, pribudne do konca prestupového obdobia ešte jeden brankár," povedal športový manažér HC ´05 Ľuboš Pisár.