Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Hokej-TL: Kris Versteeg sa zranil na Spengler cupe

Na archívnej snímke Kris Versteeg. Foto: TASR - Milan Ivanič

Liečiť sa bude 3-4 týždne.

Nitra 4. januára (TASR) - Tipsportligový klub HK Nitra sa bude musieť približne 3-4 týždne zaobísť bez kanadského útočníka Krisa Versteega. Ten nedávno reprezentoval Kanadu na Spenglerovom pohári, no vo finálovom zápase proti Třincu (4:0) sa zranil a liečiť by sa mal približne 3-4 týždne. Nitriansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Versteeg stihol po príchode do Nitry odohrať dva zápasy v najvyššej slovenskej súťaži. Neskôr, na základe dohody s vedením klubu, reprezentoval Kanadu na prestížnom Spenglerovom pohári vo švajčiarskom Davose. V štyroch zápasoch získal 5 kanadských bodov za 3 góly a 2 asistencie. Bilanciou 1+1 sa podieľal na finálovom víťazstve nad Třincom, no duel sa pre neho predčasne skončil.

"Po zápase cítil, že bolesť môže znamenať zlomeninu kostičky v chodidle. Ako sa ukázalo na dôkladnom vyšetrení u kanadského špecialistu, zlomenina sa potvrdila. Doba liečby je stanovená na 3-4 týždne. Ak všetko pôjde podľa predstáv, do Nitry by sa mohol vrátiť okolo 20. januára. Určite to neznamená jeho koniec v Nitre. Akékoľvek ďalšie špekulácie, ktoré nás zarazili v diskusiách, absolútne vylučujeme. Pri oboch jeho absenciách ide, resp. išlo, o reálne zranenia," uviedol nitriansky klub na oficiálnej stránke.