Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Skalica a Poprad znížili stav štvrťfinálovej série na 1:2

Na snímke gólová radosť hráčov Popradu. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Skaličania aj Popradčania využili výhodu domáceho prostredia. Skalica zdolala Banskú Bystricu 4:2 a Poprad si doma poradil s Piešťanami 5:2.

Poprad 14. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad znížili vo štvrtok stav štvrťfinálovej série play off v Tipsport extralige 2013/2014 na 1:2, keď v treťom dueli zdolali ŠHK 37 Piešťany 5:2. Na štvrtý súboj pod Tatrami nastúpia oba tímy v sobotu o 17.00 h.

3. štvrťfinále play off:

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 5:2 (3:0, 0:2, 2:0) /stav série 1:2/



Góly: 1. Štals (Sýkora), 14. Belluš, 17. Štals (Lapšanský, Vaic), 48. Mlynarovič (Kroták), 58. Lapšanský (Štals, D. Brejčák) - 21. Filip (Peško), 40. Mišura (Nemec, Brňák). Rozhodovali: Lokšík, Lauff - Sčensný, Šefčík, vylúčení: 5:7 navyše Drgooň (Piešťany) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2322 divákov

Zostavy

HK Poprad: Masalskis – D. Brejčák, Malina, Kurali, Fabian, Makovský, Urban, Dinda, Gaborčík - Sýkora, Štals, Lapšanský – Jabrocký, Mlynarovič, Kroták - Paločko, Vaic, Takáč – Belluš, Paukouček, Drábek

ŠHK 37 Piešťany: Tomek (21. Šúrek) – Filip, Drgoň, Brňák, Rais, Bučka, Škadra, Cuník, Biro – Lušňák, Peško, Saliji – Nemec, Mišura, Melichárek – Románek, Hamrák, Haring - Stupka, Holovič, Chylo


Priebeh zápasu

Poprad v sérii ešte nevyhral, ale v prvej tretine tretieho zápasu "kamzíkom" vyšlo všetko, na čo siahli. Diváci sa ledva stihli usadiť a Tomek už lovil prvý puk zo svojej siete. Po 52 sekundách hry vystrelil Štals a odrazený puk znenazdajky doplachtil do ľavého horného rohu piešťanskej bránky. Domácim úvodný gól pomohol, na ich hre bolo vidieť veľkú dávku bojovnosti a keďže v nasadení nezaostávali ani "havrani", diváci sledovali dynamický hokej. Poprad mohol o chvíľu viesť už o dva góly, výbornú prihrávku medzi kruhy nezužitkoval Kroták. Podtatrancov však v 14. minúte do dvojgólového vedenia poslal krídelník štvrtej formácie Martin Belluš, keď si pred bránkou chladnokrvne položil Tomeka a bekhendom zakončil. A keď o pár sekúnd Štals z bezprostrednej blízkosti zvýšil na rozdiel troch gólov, Piešťanci boli zrelí na uterák.

Tak ako šťastne vstúpili domáci do tretiny prvej, dali náhodný gól aj hostia, keď sa puk z Filipovej hokejky odrazil za prekvapeného Masalskisa. Hostia sa razom dostali do hry a prostrednú časť ovládli. Podtatranci pozorne strážili stredné pásmo a vyčkávali skôr na brejky. Najskôr sám pred náhradným brankárom Šúrekom nepochodil Takáč a v 36. minúte v podobnej situácii nedal ani Paločko. Poprad napokon predsa inkasoval gól do šatne, keď 35 sekúnd pred druhou sirénou strelil kontaktný gól Mišura.

O osude tretieho zápasu sa rozhodlo v 48. minúte. Najskôr Poprad premárnil takmer celú presilovku pri vylúčení Holoviča, aby tesne po jeho naskočení na ľad dezorganizovanú obranu hostí potrestal Mlynarovič po Krotákovom pase spoza Šúrekovej bránky. Popradčania už zápas zo svojich rúk nepustili, pozorne strážili obrannú modrú čiaru a Masalskis hasil všetky strely, ktoré na neho leteli. V samom závere ešte Lapšanský v presilovke upravil na 5:2. Poprad tak znížil stav série na 1:2.

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Som veľmi rád, že sme tento dôležitý zápas zvládli. Mali sme výborný vstup, no v druhej tretine prišli zbytočné vylúčenia, po ktorých sme si skomplikovali život. Naším vykúpením bol štvrtý gól."

Milan Klement, tréner Piešťan: "Prvá tretina bola zlá, ťažšie sme sa potom rozbiehali. Mali sme však dostatok času, aby sme niečo s výsledkom urobili. Znížili sme na 2:3, no v tretej časti hry sme doplatili na časté vylúčenia."

Na snímke gólová radosť hokejistov Skalice.
Foto: TASR/František Iván


Skalický obrat v druhej tretine

Hokejisti HK 36 Skalica zvíťazili v treťom zápase štvrťfinále play off extraligy nad HC'05 Banská Bystrica 4:2 a znížili stav série na 1:2. Štvrtý duel je na programe v sobotu o 17.00 h opäť na Záhorí.



3. štvrťfinále play off:

HK 36 Skalica - HC'05 Banská Bystrica 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)



Góly: 23. Stieler (Jankovič, Kropáč), 27. B. Mráz (Trška, Lipovský), 29. Preisinger (Lažo), 56. Mikúš (Trška) - 4. White (Zigo, Veilleux), 46. Hudec (Rapáč, White). Rozhodovali: Kubuš, D. Konc - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 1811 divákov

HK 36 Skalica: Lipovský - Barák, Vyrúbalík, Trška, Gründling, Stano, Sloboda, Luža, Kozák - Lažo, Školiak, Obdržálek - Kutálek, B. Bráz, Šátek - Kropáč, Stieler, Jankovič - Kudrna, T. Mikúš, Preisinger

HC'05 Banská Bystrica: Kalemba - Saracino, Lepine, Martin, Macháček, Bambúch, Kania, Rosandič - Konečný, White, Hudec - Handlovský, Heizer, Kafka - R. Rapáč, Zigo, Lunter - Kadura, Matoušek, Veilleux - Lamper

Priebeh zápasu

Oba tímy vstúpili do zápasu opatrne a od úvodných sekúnd vychádzali zo zabezpečenej obrany. Domáci sa však už v 4. minúte dopustili chyby v rozohrávke, čo Bystričania využili a dostali sa do vedenia zásluhou pohotovej strely Whitea spomedzi kruhov. V priebehu ďalších minút sa domáci snažili o vyrovnanie, no svoje príležitosti nedokázali premeniť na gól.

Druhú tretinu začali Skaličania v rýchlejšom tempe, viac korčuľovali a napádali súpera v jeho obrannom pásme. Vyrovnania sa dočkali v 23. minúte, keď sa prihrávka Jankoviča spoza bránky dostala na hokejku Stielera a bolo 1:1. Následná aktivita vyniesla Záhorákom možnosť trestného strieľania, to však Kudrna nepremenil. V 27. minúte sa však domáci tešili druhýkrát. Akciu vo vlastnom oslabení založil cez Tršku brankár Lipovský a po zakončení Bruna Mráza Skalica viedla. Už o dve minúty sa opäť menilo skóre, keď zaváhania Kalembu potrestal pohotovým zakončením Preisinger - 3:1. V závere tretiny mohol znížiť na rozdiel gólu Konečný, Lipovský bol však proti.

Domáci vstúpili do tretej tretiny so zámerom udržať dvojgólový náskok. Brankár Lipovský bol však prikrátky na dorážku Hudeca v 46. minúte a Bystrica sa gólom na 2:3 vrátila do zápasu. Zrýchlili hru a od vyrovnania neboli ďaleko, no v 56. minúte rozhodol o víťazstve domácich po Trškovej prihrávke Tomáš Mikúš. Skalica zvíťazila 4:2 a znížila stav série na 1:2.