Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Divácky rekord v Poprade nepadol, kamzíci zdolali Martin 4:1

Popradčania sa tešia po góle, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na dnešný zápas prišlo takmer 1700 divákov.

Poprad 17. októbra (TASR) - V Poprade sa od prvej minúty hral obojstranne útočný hokej. O vzruch pred martinskou bránou sa staral najmä druhý útok domácich. "Kamzíci" šli do vedenia v 10. minúte po strele Matúša Paločka, ktorému v ideálnej pozícii prenechal puk Takáč - 1:0. V 13. minúte Martinčania prežili oslabenie a dokázali vyrovnať. Zmätky za domácou bránou dokázal využiť Themár, ktorý sa pred Kostúrom ocitol úplne sám. Poprad ale strhol vedenie na svoju stranu tesne pred odchodom do na prvú prestávku, v presilovej hre sa 20 sekúnd pred klaksónom presadil peknou strelou Matis - 2:1.

Poprad lákal fanúšikov

Slovenský hokejový extraligista HK Poprad rieši preriedené rady fanúšikov na svojich domácich zápasoch. Prilákať ich chcel stávkou o počte divákov na tribúnach počas dnešného zápasu kamzíkov s MHC Mountfield Martin.

"Ak si na domáci duel HK Poprad – MHC Mountfield, ktorý sa bude hrať už dnes na Zimnom štadióne mesta Poprad, nájde cestu do hľadiska viac ako 1 800 priaznivcov popradského hokeja, klub garantuje každému fanúšikovi lístok za 1 cent na nasledujúci zápas. Tým bude meranie síl s juniorkou Slovenska, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 23. októbra o 17.00 h v Poprade. Postačí na to preukázanie sa vstupenkou zo zápasu Popradu s Martinom na pokladni zimného štadióna," informovali "Kamzíci" TASR prostredníctvom tlačovej správy.

Zvýhodneného vstupného sa fanúšikovia dočkajú i na šláger 16. kola Tipsport extraligy. V piatok 24. októbra sa uskutoční v poradí už 151. východoslovenské derby medzi Popradom a Košicami. Vstupenku za cenu 2 eurá dostane každý divák, ktorý sa na pokladni preukáže jednocentovou vstupenkou zo zápasu HK Poprad – HK Orange 20.
V druhej časti hry to pred Kostúrom viackrát horelo. Blízko vyrovnania bol v 30. minúte Finsterle, brankár Poprad napokon puk poskakujúci v bránkovisku zaľahol. Ten istý hráč sa o pár minút neskôr na Kostúra rútil úplne sám, jeho strela švihom skončila iba na ľavom Kostúrovom betóne. Najbližšie k vyrovnaniu bol počas presilovky Lojek. Jeho tvrdú strelu od modrej zastavila konštrukcia bránky.

Martin sa snažil o vyrovnanie, zakončenia Markoviča, či Fujaríka skončili v pozornej lapačke brankára Popradu. V 52. minúte dostal Martin príležitosť hrať presilovú hru, Popradčania hrali v šiestich. Počas oslabenia ale unikol Lukáš Hvila, poradil si s obrannou dvojicou i s brankárom Dzubinom a bolo 3:1 pre Poprad. Hostia mali pod Tatrami streleckú smolu. V 55. minúte mieril Markovič opäť do hornej žŕdky, situáciu ešte preveroval videorozhodca. Štyri minúty pred koncom putoval na trestnú lavicu obranca Popradu Malina, hostia si vzali oddychový čas. Z bránky stiahli Dzubinu, ale ani v šestici sa nedokázali gólovo presadiť. Necelé dve minúty spečatil víťazstvo domácich do prázdnej bránky Jaroslav Kasík.

HK Poprad - MHC Mountfield 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Góly:
10. Paločko (Takáč, Kroták), 20. Matis (Kroták, Suchý), 53. Hvila, 59. Kasík - 14. Themár (Pokrivčák, Markovič). Rozhodovali: Konc - Bogdaň, Kolba, vylúčení: 6:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 1670 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Mužstvo sme pripravili na ťažký zápas. Hráčov sme upozorňovali na korčuliarske kvality súpera. Brankár nás opäť v rozhodujúcich momentoch podržal. Nakoniec prišli góly z našej strany. Tak ako sme vyhrali, mohli sme aj prehrať. Výsledok je pre nás pozitívny."

Daniel Babka, tréner MHC: "Dnes večer sme videli veľmi kvalitný zápas z oboch strán. Žiaľ, v koncovke sa trápime. Súpera sme prestrieľali, trafili sme tri tyčky. Snaha sa cení, ale body nemáme. Mužstvo sa musí zdvihnúť, musí sa nakopnúť aj škaredými gólmi. Musíme sa viac tlačiť do bránky, ísť víťazstvu naproti."