Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

US OPEN: Andreescuová natiahla víťaznú šnúru: Dalo mi to riadne zabrať

Bianca Andreescuová. Foto: TASR/AP

Andreescuová sa stala prvou tínedžerkou v semifinále US Open, odkedy postúpila do finále v roku 2009 vtedy rovnako 19-ročná Caroline Wozniacká.

New York 5. septembra (TASR) - Devätnásťročná Kanaďanka Bianca Andreescuová bola pred štvrťfinálovým duelom na US Open proti Elise Mertensovej podľa rebríčkového postavenia favoritkou. Lenže nasadená pätnástka tak ďaleko na grandslamovom turnaji ešte nikdy nebola a 23-ročná Belgičanka má skúsenosti zo semifinále Australian Open v roku 2018. Napokon si Kanaďanka dokázala vylepšiť kariérne maximum, hoci musela zápas otáčať a zvíťazila až v troch setoch po vyše dvoch hodinách 3:6, 6:2 a 6:3.

Andreescuová sa stala prvou tínedžerkou v semifinále US Open, odkedy postúpila do finále v roku 2009 vtedy rovnako 19-ročná Caroline Wozniacká. "Dalo mi to poriadne zabrať. Stále som hrala s vášňou. Aj v najhorších chvíľach som sa snažila zostať pozitívna," povedala podľa wtatennis.com.



Dcéra rumunských rodičov aktuálne ťahá už jedenásťzápasovú víťaznú šnúru, keďže v generálke na turnaj v New Yorku triumfovala na domácom podujatí v Toronte. "Ak by mi pred rokom niekto tvrdil, že budem dnes hrať semifinále US Open, povedala by som mu, že je šialený," dodala hráčka, ktorá na začiatku kalendárneho roka bola mimo prvej stovky.

Ani v semifinále nebude bez šance, čaká ju Švajčiarka Belinda Benčičová, ktorá je v rebríčku WTA iba o tri priečky vyššie na 12. mieste. Tá si vo štvrťfinále poradila s Donnu Vekičovú z Chorvátska 7:6 (5), 6:3 a medzi najlepšími štyrmi na grandslamovom turnaji sa predstaví taktiež premiérovo v kariére. "Pred stretnutím som si nepripúšťala, že je to odlišný zápas. Snažila som sa sústrediť na duel a nie na okolnosti okolo neho. Teraz to už cítim inak, bol najdôležitejší v kariére. Nie som najsilnejšia, nikdy nebudem dominovať esami, či víťaznými údermi. No myslím si, že dokážem veľmi dobre čítať hru súperky," povedala na tlačovej konferencii Benčičová.