Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Žreb TURNAJA MAJSTROV: Polášek s Dodigom aj proti Kubotovi s Melom

Slovensko-chorvátsky pár Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig. Foto: FOTO TASR/AP

Ďalšími súpermi wimbledonských semifinalistov budú dvojice Rajeev Ram, Joe Salisbury (USA/V. Brit.) a Raven Klaasen, Michael Venus (JAR/N. Zél.).

Londýn 5. novembra (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa v základnej skupine turnaja majstrov v Londýne stretnú aj s poľsko-brazílskym párom Lukasz Kubot, Marcelo Melo. Ďalšími súpermi wimbledonských semifinalistov budú dvojice Rajeev Ram, Joe Salisbury (USA/V. Brit.) a Raven Klaasen, Michael Venus (JAR/N. Zél.). Rozhodol o tom utorňajší žreb.

Boje v O2 aréne odštartujú v nedeľu 10. novembra, Polášek a Dodig nastúpia vo večernej časti (od 19.00 SEČ) proti Kubotovi s Melom, ktorí figurujú vo svetovom deblovom rebríčku na piatej, resp. šiestej priečke. Finále je na programe 17. novembra.

Polášek si pred žrebom súperov nevyberal a tvrdil, že všetci súperi majú vysokú kvalitu. So všetkými, ktorých v skupine Jonasa Björkmana dostali, majú priaznivú bilanciu - s Kubotom a Melom 2:1, s Ramom a Salisburym 1-0 a s Klaasenom a Venusom 2-0. "Keď sa pozrieme na zápasy, ktoré sme odohrali s pármi štartujúcimi v Londýne, takmer všetky boli vyrovnané. So svetovými jednotkami Kolumbijčanmi Juanom Sebastianom Cabalom a Robertom Farahom sme vo finále turnaja Masters 1000 v Cincinnati uspeli v supertajbrejku. S párom Lukasz Kubot, Marcelo Melo sme hrali dvakrát dva tesné sety a jeden supertajbrejk. S tandemom Jean-Julian Rojer, Horia Tecau sme absolvovali dva zápasy a v oboch rozhodoval supertajbrejk. Dvojicu Rajeev Ram, Joe Salisbury sme v Paríži zdolali po supertajbrejku. Všetky tímy majú obrovskú kvalitu, veľa z nich hrá v závere sezóny dobre. Pozrieme si nejaké videá a budeme sa s našimi trénermi snažiť ušiť na súperov účinnú taktiku," uviedol slovenský daviscupový reprezentant, ktorý je vo štvorhre od pondelka člen elitnej svetovej desiatky.

Polášek je druhý slovenský deblista v ére samostatnosti, ktorý sa predstaví na turnaji majstrov. V roku 2009 štartoval na záverečnom vrchole sezóny Michal Mertiňák po boku Františka Čermáka, slovensko-český tandem postúpil v londýnskej O2 aréne do semifinále. V roku 1998 si vo dvojhre zahral na turnaji majstrov Karol Kučera. V roku 1987 ešte v ére ČSSR sa Miloslav Mečíř dostal medzi elitnú "smotánku" v singli i v debli. Vo štvorhre sa spoločne s Tomášom Šmídom tešili v londýnskej Royal Albert Hall zo zisku titulu.

Vo dvojhre budú Španiel Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič bojovať o post koncoročnej svetovej jednotky. Nadal je v Skupine Andreho Agassiho spoločne s obhajcom trofeje Alexandrom Zverevom z Nemecka, Rusom Daniilom Medvedevom a Grékom Stefanosom Tsitsipasom. V Skupine Björna Borga si Djokovič zmeria sily so Švajčiarom Rogerom Federerom, Rakúšanom Dominicom Thiemom a Talianom Matteom Berrettinim.

Žreb turnaja majstrov v Londýne:


Dvojhra

Skupina Andreho Agassiho:
Rafael Nadal (1-Šp.)
Daniil Medvedev (4-Rus.)
Stefanos Tsitsipas (6-Gréc.)
Alexander Zverev (7-Nem.)

Skupina Björna Borga:
Novak Djokovič (2-Srb.)
Roger Federer (3-Švaj.)
Dominic Thiem (5-Rak.)
Matteo Berrettini (8-Tal.)

Štvorhra

Skupina Maxa Mirného:
Juan Sebastian Cabal, Robert Farah (1-Kol.)
Kevin Krawietz, Andreas Mies (3-Nem.)
Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (6-Hol./Rum.)
Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (7-Fr.)

Skupina Jonasa Björkmana:
Lukasz Kubot, Marcelo Melo (2-Poľ./Braz.)
Rajeev Ram, Joe Salisbury (4-USA, V. Brit.)
Raven Klaasen, Michael Venus (5-JAR/N. Zél.)
Filip POLÁŠEK, Ivan Dodig (8-SR/Chor.)