Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Tenisový Wimbledon zvýšil prémie o 10 percent pre klesajúci kurz libry

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Víťazi mužského aj ženského turnaja dostanú v tomto roku 2,2 miliónov libier (2,6 miliónov eur), čo je o 200.000 libier viac ako tomu bolo v roku 2016.

Londýn 3. mája (TASR) - Predstavitelia tenisového grandslamového turnaja vo Wimbledone zvýšili prémie pre hráčov o 10 percent. Dôvod tohto rozhodnutia All England Clubu je ten, že chcú tenistov ochrániť pred klesajúcim kurzom britskej libry šterlingov v porovnaní s inými významnými svetovými menami.

Víťazi mužského aj ženského turnaja dostanú v tomto roku 2,2 miliónov libier (2,6 miliónov eur), čo je o 200.000 libier viac ako tomu bolo v roku 2016. Hráči, ktorí vypadnú v prvom kole dostanú 35.000 libier, o 17 percent viac ako pred rokom. Informovala agentúra DPA.

"Sme hrdí na dôležitú úlohu, ktorú hrá Wimbledon na lokálnej, národnej aj medzinárodnej úrovni. Zaviazali sme sa pokračovať v investovaní, aby sme zabezpečili budúcnosť turnaja a nášho športu aj v nasledujúcich rokoch," povedal šéf Wimbledonu Philip Brook.

Celková výška prémií pre trávnatý turnaj, ktorý sa začína 3. júla, bude vo výške 31,6 milióna libier. Je to takmer dvojnásobne viac ako pred šiestimi rokmi, keď si tenisti delili 14,6 milióna.