Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Vesninová sa stala víťazkou turnaja WTA v Indian Wells

Ruská tenistka Jelena Vesninová. Foto: TASR/AP

V dramatickom finále si poradila s krajankou Kuznecovovou 2:1 na sety.

Indian Wells 20. marca (TASR) - Ruská tenistka Jelena Vesninová sa stala víťazkou prestížneho turnaja WTA v kalifornskom Indian Wells. V dramatickom finále dvojhry si poradila so svojou krajankou Svetlanou Kuznecovovou po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (6), 7:5, 6:4. V druhom i treťom sete dokázala otočiť z 2:4 a získala doposiaľ najcennejší singlový titul v kariére.

"Tenis je krásny v tom, že každý zápas sa končí až premeneným mečbalom. Keď som v druhom i treťom sete prehrávala 2:4, bola som veľmi ďaleko od zisku titulu. Hovorila som si však, že musím bojovať o každú loptičku a vyplatilo sa. So Svetou sme dobré kamarátky, dúfam, že si spolu ešte zahráme v nejednom finále," uviedla Vesninová pre oficiálnu stránku WTA.

Kuznecovová sa napriek finálovej prehre snažila nájsť pozitíva. "Postup do finále jedného z najvýznamnejších turnajov sezóny považujem za skvelý výsledok. Nevyužila som veľkú šancu na zisk titulu, no to sa v tenise niekedy stáva. Nerobím z toho žiadnu tragédiu. Treba sa pozerať dopredu a snažiť sa naďalej zlepšovať," povedala skúsená Ruska.

Dvojhra - finále:

Jelena Vesninová (14-Rus.) - Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) 6:7 (6), 7:5, 6:4