Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

US OPEN: Svitolinová ako prvá do semifinále, zdolala Kontovú

Jelina Svitolinová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Svitolinová v úvodnom sete ako prvá prelomila podanie súperky a išla do vedenia 3:2.

New York 3. septembra (TASR) - Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová sa stala prvou semifinalistkou záverečného grandslamového turnaja sezóny US Open. V utorňajšom zápase štvrťfinále zdolala päťka "pavúka" nasadenú šestnástku Johannu Kontovú z Veľkej Británie 6:4, 6:4.

Svitolinová v úvodnom sete ako prvá prelomila podanie súperky a išla do vedenia 3:2. Kontová hneď v ďalšej hre odpovedala, no potom si opäť neudržala servis. Britka vyprodukovala v prvom sete 25 nevynútených chýb, jej protivníčka iba 11. Druhý set mal úplne identický priebeh. Štatistika nevynútených chýb sa zastavila na pomere 13:35.

"Bol to veľmi, veľmi ťažký zápas. Obe sme dobre útočili, bolo to celkom vyrovnané. Som šťastná, že som zvládla ten tlak. Semifinále si určite užijem," povedala podľa oficiálneho webu podujatia 24-ročná Svitolinová.

Ukrajinka potvrdila, že to na britskú súperku vie. Vzájomnú bilanciu zlepšila na 5:0. Svitolinová nadviazala na tohtoročný Wimbledon a v grandslamovom semifinále sa predstaví druhýkrát v kariére. Zároveň sa stala prvou Ukrajinkou v semifinále US Open. Stretne sa s úspešnou z dvojice Serena Williamsová (8-USA) - Wang Čchiang (18-Čína).

Jelina Svitolinová (5-Ukr.) - Johanna Kontová (16-V. Brit.) 6:4, 6:4