Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Tenis

Tenis-US Open: Sevastovová je bojovníčka, je vo štvrťfinále grandslamu

Na snímke lotyšská tenistka Anastasija Sevastovová vo finále dvojhry turnaja ITF Empire Slovak Open v zápase Kateřina Siniaková - Anastasija Sevastovová. V Trnave v nedeľu 15. mája 2016. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Anastasija Sevastovová sa stala prvou lotyšskou tenistkou od roku 1994, ktorá postúpila medzi elitnú osmičku na podujatiach veľkej štvorky.


New York 5. septembra (TASR) - Pred tromi rokmi po sérii zranení ukončila kariéru, teraz je prvýkrát v grandslamovom štvrťfinále. Anastasija Sevastovová sa stala prvou lotyšskou tenistkou od roku 1994, ktorá postúpila medzi elitnú osmičku na podujatiach veľkej štvorky. V osemfinále vyradila trinástu nasadenú Britku Johannu Kontovú 6:4, 7:5 a nadviazala na úspech svojej krajanky Larisy Savčenkovej.

"Stále tomu nemôžem uveriť. Psychicky som totálne vyčerpaná, no byť v grandslamovom štvrťfinále, to je niečo fantastické. Počas druhej kariéry predvádzam na dvorci lepší tenis. Dokážem sa lepšie vyrovnať s tlakom. Som fyzicky i mentálne odolnejšia," povedala pre akreditované médiá Sevastovová, ktorá v roku 2013 začala v Rakúsku študovať účtovníctvo a marketing. Chcela sa totiž venovať športovému manažmentu. "Zistila som, že v živote sú aj iné veci ako tenis. Dozrela som a začala som sa na všetko pozerať inou optikou."

V roku 2015 sa rozhodla vrátiť do súťažného kolotoča. "Zotavila som sa zo zranení a povedala som si, že to ešte raz skúsim. Pred tohtoročným US Open som nemala veľké oči, o postupe medzi elitnú osmičku sa mi ani len nesnívalo. Snažila som sa ísť od zápasu k zápasu a hrať čo najlepšie. V Lotyšsku nie som žiadna športová celebrita najvyššieho rangu, tou je jednoznačne basketbalista Kristaps Porzingiš z New Yorku Knicks," dodala Sevastovová, ktorá vo štvrťfinále narazí na bývalú svetovú jednotku Dánku Caroline Wozniacku.