Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Tenis-Masters: Tsitsipas nastúpi vo finále dvojhry proti Thiemovi

Dominic Thiem, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Na listinu víťazov Masters tak s určitosťou pribudne nové meno.

Londýn 16. novembra (TASR) - Súperom gréckeho tenistu Stefanosa Tsitsipasa vo finále dvojhry na turnaji majstrov v Londýne bude v nedeľu Rakúšan Dominic Thiem. V druhom semifinále vyradil ako nasadená päťka obhajcu titulu Nemca Alexandra Zvereva 7:5, 6:3. Na listinu víťazov Masters tak s určitosťou pribudne nové meno.

V prvom sete si Thiem i Zverev držali svoje podania o všetkom rozhodla až koncovka. Dvojnásobný finalista Roland Garros v dvanástom geme prelomnil podanie Nemca a dostal sa na koňa. V druhom dejstve sa thiem po brejku v šiestom geme ujal vedenia 4:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V deviatom geme premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

"Splnil sa mi sen. Turnaj majstrov je jedným z najväčších a najprestížnejších na mužskom profesionálnom okruhu. Je skvelé, že budem mať možnosť na koncoročnom vrchole sezóny hrať vo finále, Pri brejkbaloch súpera som bol mentálne silný," povedal v prvom pozápoasovom rozhovore Thiem, ktorý v základnej skupine zdolal šesťnásobného šampióna Švajčiara Rogera Federera i Srba Novaka Djokoviča.

dvojhra . semifinále:

Dominic Thiem (5-Rak.) - Alexander Zverev (7-Nem.) 7:5, 6:3