Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Kvitová je už skoro fit: V Monaku trénovala s Rumunkou Gavrilovou

Česká tenistka Petra Kvitová. Foto: TASR AP

Dvojnásobná víťazka Wimbledonu sa vlani v decembri v jej byte v Prostějove stala obeťou útoku.

Monako 2. mája (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová pokračuje vo svojom pláne návratu na kurty. Po dvoch sústredeniach na Kanárskych ostrovoch momentálne trénuje v Monaku, kde si už ľahko zahrala s Rumunkou Oanou Gavrilovou.

Dvojnásobná víťazka Wimbledonu sa vlani v decembri v jej byte v Prostějove stala obeťou útoku. Neznámy páchateľ, ktorý sa vydával za revízneho technika kotla, ohrozoval tenistku nožom a porezal ju na ľavej ruke. Ešte v ten deň absolvovala Kvitová operáciu, počas ktorej jej lekári zašili poranené šľachy na článkoch všetkých prstov, poškodené mala aj dva nervy.

Česká tenistka Petra Kvitová poskytuje vyhlásenie počas tlačovej konferencie 23. decembra 2016 v Prahe.
Foto: TASR/AP


O svojom progrese informovala Kvitová na sociálnej sieti Instagram: "Dúfam, že vás tento obrázok urobí šťastnými tak, ako mňa! Som v Monaku a viete čo? Som späť na kurte, hrám s normálnymi loptičkami a mojou starou dobrou wilsonkou."

Češka sa zatiaľ nerozhodla vyškrtnúť zo zoznamu účastníčok grandslamového turnaja Roland Garros, jej štart na podujatí v Paríži je zatiaľ v rovine teórie. Reálnejšie sa javí účasť vo Wimbledone. Informoval portál idnes.cz.