Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Nemku Kerberovú zradil lakeť, na WTA ukončila svoje pôsobenie

Nemecká tenistka Angelique Kerberová. Foto: TASR/Vladimír Benko

Nemecká tenistka nenastúpila na štvrtkový osemfinálový duel pre zranenie lakťa.

Bastad 21. júla (TASR) - Najvyššie nasadená nemecká tenistka Angelique Kerberová ukončila svoje pôsobenie na turnaji WTA v Bastade už v osemfinále, keď bez boja cez ňu postúpila Španielka Lara Arruabarrenová Vecinová. Kerberová nenastúpila na štvrtkový osemfinálový duel pre zranenie lakťa. Informovala agentúra AP.

Nemecká ľaváčka utrpela zranenie v stredajšom súboji s domácou držiteľkou voľnej karty Carolinou Listerovou. Hoci sa lekári snažili zdolanej finalistke z nedávneho Wimbledonu pomôcť, nepodarilo sa im to. "Ráno som to na tréningu ešte skúsila, ale necítila som sa na 100 percent. Stále tam bola bolesť, a preto som sa rozhodla neriskovať," povedala Kerberová, ktorá sa teraz sústredí na turnaje na tvrdom povrchu v severnej Amerike. Stále je ale otázny jej štart na budúcotýždňovom Rogers Cupe v Montreale.

Štvrtá nasadená francúzska tenistka Kristina Mladenovičová postúpila do štvrťfinále turnaja WTA vo Washingtone po výhre nad Nemkou Sabine Lisickou 6:3 a 6:3.

dvojhra - osemfinále:
Johanna Larssonová (8-Švéd.) - Sara Sorribesová (Šp.) 6:0, 6:3, Annika Becková (4-Nem.) - Anastasija Sevastovová (Lot.) 6:2, 6:0, Lara Arruabarrenová Vecinová (Šp.) - Angelique Kerberová (1-Nem.) postup bez boja, Julia Görgesová (Nem.) - Bethanie Matteková-Sandsová (USA) 2:6, 6:4, 6:2