Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Serena bez výhovoriek skonštatovala, že Čepelová podala životný výkon

Serena Williamsová počas zápasu s Dominikou Cibulkovou Foto: TASR/AP Photo

Američanka si teraz plánuje dať niekoľkotýždňovú pauzu. Som mŕtva. Potrebujem ísť na dovolenku, aspoň na nejaký čas vypnúť od tenisu a dobiť batérie, dodala.

Charleston 2. apríla (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová po šokujúcej prehre s Janou Čepelovou na turnaji WTA v Charlestone vyzdvihla výkon mladej Slovenky. Svetová i turnajová jednotka dohrávala so zabandážovaným ľavým stehnom, no po skončení zápasu nehľadala žiadne výhovorky a tvrdila, že zranenie neovplyvnilo jej vystúpenie.

"Čepelová dokázala vrátiť veľké množstvo loptičiek a nebezpečne zakontrovať. Priznám sa, že pred zápasom som o nej nevedela nič. Dnes to nebol môj deň. Pokiaľ ide o zranenie stehna, nemalo veľký vplyv na moju hru a ani prechod z hardu na antuku nebol príčinou prehry. Čepelová podala životný výkon a predviedla zrejme najlepší tenis, akého je schopná. Tvrdo bojovala o každú loptičku, klobúk dolu pred jej výkonom," povedala mladšia zo sestier Williamsových pre oficiálnu stránku WTA.



Američanka si teraz plánuje dať niekoľkotýždňovú pauzu. "Som mŕtva. Potrebujem ísť na dovolenku, aspoň na nejaký čas vypnúť od tenisu a dobiť batérie. Prvé tri mesiace v novej sezóne boli veľmi náročné. Pauza mi určite prospeje pred zvyškom antukovej sezóny a sériu veľkých turnajov, ktorá vyvrcholí grandslamovým Roland Garros," dodala Serena Williamsová. Čepelová ukončila jej 15-zápasovú víťaznú sériu v Charlestone a stala sa po Kataríne Studeníkovej, Daniele Hantuchovej a Dominike Cibulkovej štvrtou Slovenkou, ktorá zdolala aktuálnu svetovú jednotku.