Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Schmiedlová podľahla Sasnovičovej a natiahla sériu prehier

Na snímke Anna Karolína Schmiedlová Foto: TASR - Pavel Neubauer

Nedarilo sa ani ďalšej Slovenke Kristíne Kučovej, ktorá podľahla v 1. kole turnajovej osmičke Cagle Büyükakcayovej z Turecka 0:6 a 5:7.

Bukurešť 11. júla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry na turnaji v Bukurešti s Bieloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou 4:6, 6:1 a 5:7. Obhajkyňa titulu a nasadená trojka v rozhodujúcom sete premárnila náskok 5:2 a za stavu 5:4 pri svojom podaní nevyužila mečbal. Sériu prehier na okruhu WTA tak natiahla na šestnásť.

Schmiedlová v tomto roku vyhrala v singli na podujatiach WTA iba jediný zápas - v januári v Sydney zdolala Švajčiarku Timeu Bacsinszkú. Po prehratom prvom sete teraz proti Sasnovičovej sľubne otáčala nepriaznivý vývoj, no koncovka patrila opäť jej súperke. Tá sa v osemfinále stretne s víťazkou duelu medzi Belgičankou Ysaline Bonaventurovou a Francúzkou Pauline Parmentierovou.

Nedarilo sa ani ďalšej Slovenke Kristíne Kučovej, ktorá podľahla v 1. kole turnajovej osmičke Cagle Büyükakcayovej z Turecka 0:6 a 5:7.

dvojhra - 1. kolo:

Aljaksandra Sasnovičová (Biel.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (3-SR) 6:4, 1:6, 7:5
Vania Kingová (USA) - Paula Kaniová (Poľ.) 7:6 (4), 6:0
Cagla Büyükakcayová (8-Tur.) - Kristína KUČOVÁ (SR) 6:0, 7:5