Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Tenis

S. Williamsová prekonala Navrátilovú a vyrovnala zápis Federera

NA snímke švajčiarsky tenista Roger Federer Foto: TASR/AP

Proti Larssonovej zahrala 24 winnerov vrátane šiestich es a po prvom podaní stratila v celom zápase iba päť fiftínov.

New York 4. septembra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová vďaka postupu do osemfinále dvojhry na US Open prepísala historické tabuľky. Svetová jednotka dosiahla 307. víťazstvo na grandslamových turnajoch v kariére, čím prekonala rekord legendárnej krajanky Martiny Navrátilovej v tzv. Open ére. Zároveň vyrovnala zápis Švajčiara Rogera Federera.

Mladšia zo sestier Williamsových mala po hladkom triumfe 6:2, 6:1 nad Švédkou Johannou Larssonovou veľkú radosť zo svojho husárskeho kúsku. "Predstihnúť Martinu Navrátilovú v počte grandslamových triumfov, to je fantázia. Nemohla som si vybrať lepšie miesto na prekonanie rekordu, práve v New Yorku totiž odštartovala moja grandslamová kariéra. Až počas tohtoročného Wimbledonu som sa dozvedela, že mi chýba už iba pár víťazstiev k tomu, aby som dobehla Martinu. Pred začiatkom US Open som tak mala pred sebou novú métu," uviedla Američanka v rozhovore pre ESPN.

Proti Larssonovej zahrala 24 winnerov vrátane šiestich es a po prvom podaní stratila v celom zápase iba päť fiftínov. "Bol to z mojej strany naozaj vydarený zápas. Je dobré, že som si vyskúšala, aké je to nastúpiť proti súperke, ktorá hrá úplné iným štýlom ako väčšina tenistiek na okruhu WTA," dodala 22-násobná grandslamová šampiónka, ktorá v dueli o postup do štvrťfinále narazí na Kazašku Jaroslavu Švedovovú.