Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Nadal otočil duel s Raoničom, v semifinále proti Berdychovi

Kanadský tenista Miloš Raonič (vľavi) si podáva ruku po prehre s Rafaelom Nadalom v semifinále turnaja ATP v Miami 27. marca 2014. Foto: TASR/AP

V boji o finále narazí Nadal na Čecha Tomáša Berdycha, nad ktorým vyhral posledných 16 súbojov.

Miami 28. marca (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do semifinále dvojhry na prestížnom turnaji ATP v Miami. Vo štvrťfinálovom súboji najvyššie nasadený hráč otočil duel s Kanaďanom Milošom Raoničom a turnajovú dvanástku zdolal v trojsetovej bitke 4:6, 6:2 a 6:4.

"Je to pre mňa veľmi dôležité víťazstvo," poznamenal Nadal, ktorý má na konte 62 profesionálnych titulov, ale na tvrdom povrchu v Miami to dotiahol trikrát len do finále, kde zakaždým prehral. "Nesmierne ťažko sa hrá proti takým typom hráčov a najmä ak sa vám nevydarí úvod tak, ako by mal. Keď začnete nepremieňať šance, tak cítite, že sa dostávate do problémov, pretože súper hrá agresívne a drží vás vo svojich rukách. Bol som preto šťastný, keď sa mi podarilo na začiatku druhého setu zahrať brejk, pretože to bol veľmi dôležitý moment. Cítil som, že počas zápasu som sa neustále zlepšoval."

V boji o finále narazí Nadal na Čecha Tomáša Berdycha, nad ktorým vyhral posledných 16 súbojov. Siedmy nasadený Berdych si vo štvrťfinále na Floride poradil s ukrajinským tenistom a turnajovou 22-kou Alexandrom Dolgopolovom 6:4 a 7:6 (3). Navyše si pripísal 450. víťazstvo na okruhu ATP a vo svetovom rebríčku sa vráti zo siedmeho na piate miesto.

"Alex v posledných týždňoch ukázal, že je schopný zničiť veľké mená, preto som to bral ako veľkú výzvu a zvládol som to dobre. Je veľmi nepríjemným súperom. Ťažko sa proti nemu hľadá rytmus. Na to som sa poctivo sústredil a hral som veľmi dobre. Navyše nepríjemne fúkalo a o to to bolo náročnejšie," uviedol Berdych a k súboju s Nadalom dodal: "O Rafovi sa toho nemusí veľa hovoriť. Je to jeden z najlepších hráčov na svete a hrá opäť výborne. Je treba sa s tým skúsiť pobiť."

dvojhra - štvrťfinále:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Miloš Raonič (12-Kan.) 4:6, 6:2, 6:4, Tomáš Berdych (7-ČR) - Alexander Dolgopolov (22-Ukr.) 6:4, 7:6 (3), Kei Nišikori (20-Jap.) - Roger Federer (5-Švaj.) 3:6, 7:5, 6:4, Novak Djokovič (2-Srb.) - Andy Murray (6-V.Brit.) 7:5, 6:3,