Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Na Li je prvou finalistkou Australian Open, zdolala Bouchardovú

Na Li a Eugenie Bouchardová sa zdravia po semifinálovom zápase. Foto: TASR/AP

Na Li vlani prehrala vo finále Australian Open v troch setoch s V. Azarenkovou, v roku 2011 nestačila v rozhodujúcom zápase na K. Clijstersovú.

Melbourne 23. januára (TASR) - Čínska tenistka Na Li sa po tretí raz v kariére prebojovala do finále dvojhry žien na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V úvodnom semifinále ako nasadená štvorka po kvalitnom výkone zdolala mladú Kanaďanku Eugenie Bouchardovú za 85 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. V dueli o druhý grandslamový titul nastúpi šampiónka Roland Garros z roku 2011 v sobotu proti víťazke súboja medzi Slovenkou Dominikou Cibulkovou a Poľkou Agnieszkou Radwaňskou.

Radosť čínskej tenistky Na Li z postupu do finále Australian Open.
Foto: TASR/AP
Na Li vlani prehrala vo finále Australian Open v troch setoch s Bieloruskou Victoriou Azarenkovou, v roku 2011 nestačila v rozhodujúcom zápase na Belgičanku Kim Clijstersovú. Proti 19-ročnej Bouchardovej mala raketový nástup a vďaka kvalitným returnom i nechytateľným bekhendovým longlajnom si vybudovala náskok 5:0. Historicky prvá Kanaďanka v semifinále Australian Open síce následne znížila na 2:5, no v ôsmom geme pri vlastnom podaní Na Li nezaváhala. Na začiatku druhého setu sa Bouchardová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, no Na Li otočila na 3:2 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 5:4 premenila po víťaznom bekhendovom obhodení pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Na Li bola po postupe do finále spokojná. "Ospravedlňujem sa Eugenie, že som ju dnes vyradila. Možno nabudúce vyhrá ona a bude raz svetovou jednotkou, je to veľký talent. V porovnaní s minulými rokmi sa cítim na kurte mentálne silnejšia a lepšie zvládam krízové situácie. Za stavu 0:2 v druhom sete som nespanikárila. Už dvakrát som bola v Melbourne vo finále, teraz sa pokúsim dostať o krok ďalej a získať vytúženú trofej. Netrúfam si predpovedať, kto bude mojou finálovou súperkou, Dominika i Agnieszka sú veľké bojovníčky. Uvidíme, ako to dopadne," povedala Číňanka v prvom interview priamo na kurte.



ženy - dvojhra - semifinále:

Na Li (4-Čína) - Eugenie Bouchardová (30-Kan.) 6:2, 6:4