Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Monfils sa v semifinále turnaja ATP v Dauhe stretne s Menšíkom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

O veľké prekvapenie sa postaral 116. hráč svetového rebríčka Čech Jakub Menšík, ktorý zdolal najvyššie nasadeného hráča turnaja Rusa Andreja Rubľova.

Dauha 22. februára (TASR) - Austrálsky tenista Alexei Popyrin postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP v katarskej Dauhe. Vo štvrťfinále zdolal štvorku podujatia Alexandra Bublika z Kazachstanu 6:4, 6:4. Druhý nasadený Rus Karen Chačanov postúpil do semifinále vďaka skreču Fína Emila Ruusuvuoriho.

O veľké prekvapenie sa postaral 116. hráč svetového rebríčka Čech Jakub Menšík, ktorý zdolal najvyššie nasadeného hráča turnaja Rusa Andreja Rubľova (5. v rebríčku ATP) 6:4, 7:6 (6) a prvýkrát na okruhu ATP postúpil do semifinále. V súboji dvoch francúzskych tenistov bol úspešný Gael Monfils, ktorý si poradil s tretím nasadeným krajanom Ugom Humbertom 6:2, 6:4. V boji o postup do finále sa stretne s 18-ročným Menšíkom, ktorý sa bez ohľadu na výsledok dostane v novom vydaní rebríčka do Top 100, kde bude najmladším hráčom.



dvojhra - štvrťfinále:



Gael Monfils (Fr.) - Ugo Humbert (Fr.-3) 6:2, 6:4, Jakub Menšík (ČR) - Andrej Rubľov (Rus.-1) 6:4, 7:6 (6), Alexei Popyrin (Austr.) - Alexander Bublik (Kaz.-4) 6:4, 6:4, Karen Chačanov (Rus.-2) - Emil Ruusuvuori (Fín.) 3:0 - skreč