Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Djokovič zvíťazil vo finále ATP , ide o jeho rekordný piaty triumf

Srbský tenista Novak Djokovič oslavuje s trofejou víťazstvo nad Kanaďanom Denisom Shapovalovom vo finále turnaja ATP Masters 1000 v Paríži 3. novembra 2019. Djokovič zvíťazil 6:3, 6:4. Foto: TASR/AP

V nedeľňajšom finále zdolal 20-ročného Kanaďana Denisa Shapovalova 6:3, 6:4.

Paríž 3. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič po rekordný piaty raz triumfoval na turnaji ATP v Paríži. V nedeľňajšom finále zdolal 20-ročného Kanaďana Denisa Shapovalova 6:3, 6:4.
Srbský tenista Novak Djokovič oslavuje víťazstvo nad Kanaďanom Denisom Shapovalovom vo finále turnaja ATP Masters 1000 v Paríži 3. novembra 2019. Djokovič zvíťazil 6:3, 6:4.
Foto: TASR/AP

Srb síce prepustí v pondelok najvyšší post vo svetovom rebríčku Rafaelovi Nadalovi, no Španiel pre problémy s brušným svalstvom pravdepodobne nebude hrať na záverečnom turnaji v Londýne a Djokovič tak má stále šancu skončiť na konci roka ako najvyššie postavený hráč sveta šiestykrát a vyrovnať rekord Američana Peta Samprasa.

Djokovič čelil v zápase proti svetovému hráčovi číslo 28 jedinému brejkbalu a pomerne pohodlne si tak vybojoval piatu veľkú trofej v ročníku. V tejto sezóne sa jeho korisťami už stali Wimbledon, US Open a turnaje v Madride a Tokiu.
Kanadský tenista Denis Shapovalov vracia loptičku Srbovi Novakovi Djokovičovi vo finále turnaja ATP Masters 1000 v Paríži 3. novembra 2019.
Foto: TASR/AP

dvojhra - finále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Denis Shapovalov (Kan.) 6:3, 6:4