Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Cibulková prehrala vo štvrťfinále dvojhry v Indian Wells s Na Li

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Číňanke Na Li vo štvrťfinále tenisového turnaja WTA v Indian Wells 13. marca 2014. Foto: TASR/AP

Hneď na začiatku rozhodujúceho dejstva Cibulková nasadenú jednotku brejkla, no Číňanka bleskovo kontrovala a vo štvrtom geme mala za stavu 2:1 k dispozícii päť brejkbalov.

Indian Wells 13. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells. Ako nasadená jedenástka prehrala s najvyššie nasadenou Číňankou Na Li za 2:30 h v troch setoch 3:6, 6:4 a 3:6. Slovenská jednotka ani v šiestom vzájomnom stretnutí nenašla recept na svetovú dvojku a neodplatila jej prehru z finále grandslamového Australian Open v Melbourne. V Indian Wells si však vďaka postupu medzi elitnú osmičku vylepšila svoje doterajšie maximum. Z Kalifornie si odnáša prémiu 104.000 USD, 215 bodov do svetového rebríčka WTA a v jeho novom vydaní sa opäť výraznejšie priblíži k vytúženej Top ten.

Cibulková hneď v úvodnom geme zápasu s Na Li stratila vlastný servis. Vzápätí síce odpovedala rebrejkom, no v tretej hre opäť nevyužila výhodu podania, Číňanka po potvrdení brejku išla do vedenia 3:1 a prvý set získala vo svoj prospech. V druhom dejstve sa karta obrátila. Cibulková začala hrať odvážnejšie, zlepšila servis i returny a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:1. Na Li síce v ďalších minútach znížila na 4:5, no Cibulková aj vďaka radám svojho trénera Mateja Liptáka dotiahla set do úspešného konca.

Hneď na začiatku rozhodujúceho dejstva Cibulková nasadenú jednotku brejkla, no Číňanka bleskovo kontrovala a vo štvrtom geme mala za stavu 2:1 k dispozícii päť brejkbalov. Cibulková ich vďaka sérii víťazných úderov odvrátila a v Tildenovom geme mala dva brejkbaly, nevyužila ich však, čo bol zlomový moment zápasu. Na Li za stavu 4:3 zobrala Slovenke servis a v ďalšej hre premenila hneď prvý mečbal. "Dôležité bolo, že som sa ani za nepriaznivého stavu nevzdávala a bojovala som o každú lopričku. Určite mi pomohol aj môj manžel, ktorý mi v každom zápase dodáva pokoj," povedala v prvom interview priamo na kurte Na Li, ktorá v semifinále narazí na víťazku súboja medzi Taliankou Flaviou Pennettovou a Američankou Sloane Stephensovou.



dvojhra - štvrťfinále:

Na Li (1-Čína) - Dominika CIBULKOVÁ (11-SR) 6:3, 4:6, 6:3