Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Donovaly privítajú turnaj európskej tour vo volejbale na snehu

Druhý ročník majstrovstiev Slovenska vo volejbale na snehu na Štrbskom Plese 2. marca 2019. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ďalšie turnaje novej tour sú na programe od februára do apríla v Arménsku, Gruzínsku, Rakúsku a Taliansku.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Po prvý raz v histórii sa na Slovensku uskutoční turnaj európskej tour vo volejbale na snehu. Podujatie bude 21. až 23. februára v PARK SNOW Donovaly. Informoval o tom oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Po dvoch rokoch sa prezentácia volejbalu na snehu sťahuje zo Štrbského Plesa na Donovaly. Podľa promotérskej agentúry Media Fresh sú dôvody zmeny dejiska čisto praktické. "Štrbské Pleso a obec Štrba, predchádzajúce dejiská domácich šampionátov, ponúkli volejbalu na snehu výborné zázemie, za čo im patrí vďaka. Parametre však nepustia a organizácia európskej tour v súbehu s domácim šampionátom si vyžaduje náročnejšiu logistiku a prísnejšie kritériá. Napríklad priestorové, pod mostík by sme sa s hlavným, vedľajším i tréningovým ihriskom nezmestili. Preto sme zvolili a po dohode so SVF odsúhlasili Donovaly, ktoré týmto požiadavkám vyhovujú," povedal za Media Fresh Tomáš Jenča, team líder podujatia.

"O Slovensku ako alternatíve pre jeden z turnajov európskej tour 2020 sa hovorilo vďaka dobrým referenciám z predchádzajúcich dvoch veľmi vydarených domácich šampionátov. Aktuálne sme Európskej volejbalovej konfederácii ponuku po dohode s promotérom potvrdili vo forme oficiálnej prihlášky. Volejbal na snehu si za krátky čas získal na Slovensku veľa priaznivcov, teší nás aj rastúci záujem nielen zo strany renomovaného promotéra, ale aj partnerov. Verím, že to po športovej i spoločenskej stránke potvrdí aj podujatie európskeho rangu na Donovaloch, ktorého súčasťou budú aj tretie majstrovstvá Slovenska vo volejbale na snehu," povedal prezident SVF Martin Kraščenič.

Ďalšie turnaje novej tour sú na programe od februára do apríla v Arménsku, Gruzínsku, Rakúsku a Taliansku. Ešte predtým sa v januári vo švajčiarskom Lausanne uskutoční Snow Volley Night (18. - 19. januára). Sezóna na snehu vyvrcholí druhými majstrovstvami EuroSnowVolley, dejisko a termín oznámia neskôr. Európska tour v snow volleyballe má pred sebou piatu edíciu, volejbalové dobrodružstvo na snehu odštartovalo v roku 2016.

Kalendár európskej tour 2020 vo volejbale na snehu:

3.-5. februára: Cachkadzor (Arm.)
7.-9. februára: Bakuriani (Gruz.)
21.-23. februára: PARK SNOW DONOVALY (SR)
20.-22. marca: Wagrain (Rak.)
3.-5. apríla: Kronplatz (Tal.)
10.-12. apríla: St. Anton (Rak.)