Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Anglicku a Walese stúpol počet zločinov z nenávisti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Správa uvádza, že najproblematickejšími sú fanúšikovia Stoke City, ktorý sa previnili v osemdesiatich prípadoch, nasledujú Leeds United (49) a účastník Premier League Aston Villa (42).

Londýn 22. septembra (TASR) - V minulej sezóne stúpli v Anglicku a Walese trestné činy z nenávisti spojené s futbalom o 47 percent. Podľa vládnej štatistiky úrady zaznamenali 193 deliktov, v porovnaní so 131 v ročníku 2017/2018. Až 79 percent z nich sa týkalo rasy. Naopak, počet zatknutí spojených s "futbalovou" kriminalitou klesol o desať percent na 1381.

Podľa ministerstva vnútra stojí za zvýšenými číslami lepšia dokumentácia prípadov vďaka narastajúcim kamerovým záznamom, antidiskriminačná organizácia Kick It Out však tvrdí, že za rasovým napätím a rastúcou intoleranciou môžu byť nálady súvisiace s Brexitom.

Správa uvádza, že najproblematickejšími sú fanúšikovia Stoke City, ktorý sa previnili v osemdesiatich prípadoch, nasledujú Leeds United (49) a účastník Premier League Aston Villa (42). "Sme absolútne proti všetkým formám diskriminácie a vyzývame všetkých priaznivcov, aby takéto správanie okamžite hlásili kompetentným orgánom," citoval vyhlásenie anglickej Futbalovej asociácie (FA) portál insideworldfootball.com.