Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

US OPEN: Williamsová deklasovala Čchiang Wang, slávila 100. triumf

Serena Williamsová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Serena Williamsová svoju súperku totálne zničila, na výhru potrebovala iba 44 minút.

New York 4. septembra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa suverénnym spôsobom prebojovala do semifinále dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open. Vo štvrťfinále v pozícii ôsmej nasadenej hráčky deklasovala osemnástku "pavúka" Čchiang Wang z Číny 6:1, 6:0 a slávila jubilejný 100. triumf na US Open. V boji o postup do finále sa stretne s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou, ktorá vyradila Johannu Kontovú z Veľkej Británie.

Serena Williamsová svoju súperku totálne zničila, na výhru potrebovala iba 44 minút, čo je najkratší zápas na tohtoročnom US Open. Číňanke dovolila uhrať iba 15 fiftínov. Zasypala ju 25 víťaznými údermi, kým súperka nemala ani jeden. Bývalá svetová jednotka tak stále môže pomýšľať na siedmy triumf v New Yorku a rekordný 24. grandslamový titul. "Keď nastupujem proti niekomu, kto hrá skvelý tenis, viem sa vzopnúť k maximálnemu výkonu. Tak tomu bolo aj teraz. Rozhodne som nechcela ísť domov. Fyzicky sa cítim výborne, navyše sa bavím hrou," citovala 37-ročnú Američanku agentúra AFP.

Williamsová vyhrala na US Open jubilejný stý zápas, vo Flushing Meadows debutovala v roku 1998. "Keď som tu začínala, nikdy by som si nepomyslela, že by som sa dostala až k stovke. Ani mi neprebehlo hlavou, že by som tu v tomto čase ešte bola. Ale milujem, čo robím," dodala.

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Serena Williamsová (8-USA) - Čchiang Wang (18-Čína) 6:1, 6:0