Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

US OPEN: S. Williamsová po 100. víťazstve: Na tento míľnik nezabudnem

Serena Williamsová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Mladšia zo sestier Williamsových zdôraznila, že tenis ju stále baví.

New York 4. septembra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová vyhrala 100. zápas na US Open štýlovým spôsobom. Číňanku Čchiang Wang zmietla vo štvrťfinále z dvorca za 44 minút 6:1, 6:0. Bývalá svetová jednotka si v osemfinálovom dueli proti Chorvátke Petre Martičovej podvrtla členok, no nezanechalo to na nej žiadne stopy. V súboji s Čchiang Wang zahrala 25 winnerov a ázijskú hráčku, ktorá nemala na konte ani jediný víťazný úder, neraz vystavila do úlohy štatistky.

Po premenenom mečbale zaťala v návale radosti päsť a zožala od divákov na štadióne Arthura Ashea búrlivé ovácie. "Keď som na US Open štartovala prvýkrát ako 16-ročná, ani som nepomyslela na to, že vo Flushing Meadows môžem dosiahnuť métu 100 víťazstiev. Je to výnimočné, na tento míľnik nikdy nezabudnem. Je to krásna odmena za všetku tú drinu," povedala pre akreditované médiá. V prípade postupu do finále vyrovná rekordný zápis krajanky Chris Evertovej, ktorá na US Open vyhrala 101 zápasov.

Mladšia zo sestier Williamsových zdôraznila, že tenis ju stále baví. "Tento šport milujem a robím ho s veľkou vášňou. Často dávam na kurte najavo svoje emócie. Ručím a kričím, sťažujem sa, plačem. To jednoducho patrí k mojej osobe. Možno som zaujatá, ale myslím si, že tenis je pre ženy ten najlepší šport. V uplynulých dekádach sme bojovali za mnohé veci a veľa sme dosiahli. V ženskom tenise prišlo k výraznému progresu," dodala 37-ročná Američanka, ktorá má na US Open ďalšiu šancu získať 24. grandslamový titul a vyrovnať absolútny rekord Austrálčanky Margaret Courtovej.